A boldog párkapcsolat 4 eleme Buddha szerint

//A boldog párkapcsolat 4 eleme Buddha szerint

A boldog párkapcsolat 4 eleme Buddha szerint

By |2018-07-03T17:28:19+00:002018/06/02 |Categories: Társas kapcsolatok|Tags: |0 hozzászólás
  • A boldog párkapcsolat négy eleme Buddha szerint

A boldog párkapcsolat 4 eleme Buddha szerint

A boldog párkapcsolat alapjai, az a 4 elem Buddha szerint, amit nagyon könnyű megérteni és ha használjuk is őket, akkor a társunkkal örömteli kapcsolatot hozhatunk létre. Ezeknek az elemeknek együtt kell lenni ahhoz, hogy a szerelem igazi és tartós legyen. Ha betartjuk, akkor nemcsak a társas kapcsolataink javulnak, hanem segít legyőzni a mindennapi problémákat, ami által boldogabb életet hozunk létre magunk számára.

A boldog párkapcsolat alapjai

A boldog párkapcsolat 1. eleme: Maitri – Kedvesség

A kedvesség elősegíti a tiszteletre és figyelemreméltó kapcsolatot Ez nemcsak egy vágy, hogy boldoggá tegyünk valakit, hanem képesség is. Lehet, hogy nagyon szeretünk valakit, de nem mindegy milyen módon. A kedvesség képességét kihasználva nézzük meg azt a személyt akit szeretünk. Ha alaposan megismertük őt, akkor rájövünk, hogyan kell őt jól szeretni. Szánjunk időt ennek a tanulására, vizsgáljuk meg alaposan, figyeljünk a szavaira. Így könnyebben megértjük és képet kapunk arról, hogyan érdemes szeretni, hogy kiteljesedjen társunkkal egy örömteli párkapcsolat.

Kapcsolódó írás: 7 biztos jel, hogy a pasi szerelmes beléd

A boldog párkapcsolat 2. eleme: Karuna – Együttérzés

Az igazi szerelem második eleme az együttérzés. Ez a képesség megkönnyíti a másikat fájdalma elviselésében. Segít megérteni, ha bánatos és támogatjuk  a nehéz időkben. Kérdezzük meg mi bántja és hogy tudunk neki segíteni valamit, hogy könnyebben legyőzze fájdalmát. A boldog párkapcsolat alapjai csak megerősítik a beszélgetés kezdeményezésétől, a megértés és a segítségnyújtás lehetőségétől a szerelmünkkel való kapcsolatot. Az együttérzés kölcsönös lojalitást és mély elkötelezettséget jelent mindkettőnk számára.

Az ikerláng kapcsolat 7 elementáris lépcsőfoka

A boldog párkapcsolat 3. eleme: Mudita – Boldogság

A szerelem négy eleme közül, ez az egyik legfontosabb és össze is kapcsolja mind a négy elemet. Ha nincs öröm, vagy boldogság a szerelemben, akkor az nem is igazi szerelem. Ha szerelmesek vagyunk, örömünkben a szeretetünk is erősebbé válik. Ha nincs boldogság a szerelemben, akkor már nincs szeretet sem. Szánjunk időt az olyan dolgokra, ami örömet okoz a társunknak, vagy mindkettőnknek, meg olyat is, ami egyedül is örömmel tölt el. A boldog párkapcsolat fontos része ez a fejlődési szakasz is, mert ha örömöt lelünk egyedül, az már a személyi fejlődésünk  csúcsa. Hiszen csak akkor tudunk egymásnak is határtalan boldogságot adni, ha már magunkra találtunk, nemcsak együtt, hanem külön – külön is.

A boldogság 10 tudományosan bizonyított ténye

A boldog párkapcsolat 4. eleme: Upeksha – Szabadság

Ha a szerelem igazi, akkor mindkét félnek szabadnak kell éreznie a kapcsolatot. Minden embernek szabadnak kell lennie, hogy megmaradjon saját egyénisége. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy önmagunk legyünk, szabadon fejlődhessünk. Akkor tud jól működni egy kapcsolat, ha megmarad a szabadság minkét fél számára. Csináljunk olyan dolgokat amiket szeretünk külön is és élvezzük minden percét. Ha megvan a szabadság, mindkét fél tökéletesen tud fejlődni.

Kapcsolódó írás: 5 szeretetnyelv a boldog kapcsolat titka

Buddha tanításai az élet minden területén megállja a helyét, de a szerelem kérdésének is nagy figyelmet szentelt. A szerelem akkor teljes, ha tanulságos, örömet és boldogságot ad az életünknek. A boldog párkapcsolat alapjai, ez a négy elem is egyszerűbbé teszi számunkra az igaz szerelmet.

“A szeretet a belső lélek ajándéka a másiknak, így mindkettő lehet egy egész.”
Buddha

Forrás

 

Köszönöm, ha megosztod

Szerző:

Lételemem a pozitív gondolkodás és az írásaimmal is ezt szeretném közvetíteni. A pozitív hozzáállásunkkal, ami ráadásul még boldogabbá is tesz minket, több pozitív energiát generálunk. Mert az Univerzum körforgásában azt kapjuk vissza amit adunk és amit gondolunk. Én ezt egész életemben megtapasztaltam. Ezért ezt vallom. És működik. Nálam igen. És Nálad is fog. Csak akard!

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Köszönöm hogy itt vagy!

Elfogadsz egy ajándékot?
100 pozitív megerősítés
ingyenes e-book
feliratkozom
feliratkozo-ablak-rozsaszin-szemuveg-e-book-image
close-link