Az ölelés gyógyterápia

//Az ölelés gyógyterápia

Az ölelés gyógyterápia

By |2019-01-10T15:42:13+00:002017/10/26 |Categories: Társas kapcsolatok|Tags: |2 hozzászólás
  • Az ölelés gyógyterápia

Az ölelés gyógyterápia, 9 ok, hogy gyakrabban tegyük

Az ölelés élményére felnőttkorban meg kell érni, fel kell hozzá nőni. Lelkileg. Ha egy számunkra kedves személy, megölel minket és nekünk az inkább kínos, mint kellemes akkor még nem vagyunk készek rá. Viszont ha felnövünk az ölelés művészetéhez, saját bőrünkön tapasztaljuk meg, hogy hihetetlen dolgokra képes.

Lássuk milyen csodákra képes az ölelés

1. Ellazít minket

Az ölelés pillanatában teljesen ellazulnak az izmaink. Azonnal érezhetően megnyugszunk, hiszen csökken a stressz és a feszültség a szervezetünkben. A testi közelség pillanatában az érzelmek is szabadabban áramolnak. Az ölelésnél nő a bizalmunk a másik ember iránt, ezzel az empátiára való hajlamot is nagyban erősítjük.

2. Kisimítja a ráncokat

Tudom hihetetlen, de igaz. Az idegrendszerben olyan pozitív hatást ér el, hogy javul a bőr nedvességtartalma  és mivel lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válunk, egyértelműen elsimítja a stressz okozta jeleket az arcunkról.

3. Boldogabbak leszünk

Endorfin hormon termelődik. Ennek a  boldogsághormon termelődésének köszönhetően javul a lelkiállapotunk, ezáltal jobb kedvünk lesz és boldogabbak leszünk.

4. Erősíti a szívet

Az öleléskor csökken a pulzusszámunk, pozitívan hat a vérnyomásunkra és ezáltal edzi a szívünket. Így csökken a szívproblémák kialakulásának veszélye is.

5. Enyhíti a depressziót

Ha megölelünk egy szeretett személyt a dopaminszintünk is növekszik, ami a depressziós embereknél alacsony. Ez az anyag felel a rossz hangulatunkért. Nő még az oxitocin és az endorfin hormon is, ami tudjuk mindkettő a boldogságunkért felelős.

6. Csökken a magány érzése

Mivel oxitocin termelődik, ez a szeretethormon felel, hogy jobban is kötődjünk a szeretett személyhez. Ha megölelünk valakit, közelebb érezzük magunkat hozzá, ezáltal csökken a félelem és a magány érzése és nő az önbecsülésünk is.

7. Fájdalomcsillapító hatású

Endorfin hormon szabadul fel az ölelkezés alatt, ami a fájdalmat is csillapítja. Így bármilyen testi vagy lelki tünetünk van, azonnal megnyugszunk. Képzeljük csak el a kisgyereket mikor megüti magát, odaszalad az anyukájához, aki megöleli és a síró gyerek azonnal megnyugszik.

8. Erősíti az immunrendszert

Az ölelés csökkenti a stresszhormonok és növeli a jótékony hormonok termelődését, így az immunrendszerünk egészségesen tud működni. Ellenállóbbak leszünk a vírusokkal, betegségekkel szemben.

9. Természetes stresszoldó

Amikor ölelünk csökken a szervezetünkben a kortizol nevezetű stresszhormon. Ezáltal testünk kiadja a feszültséget és megnyugtató üzenetet küld az agyba. Megkapjuk cserébe a teljes ellazulás élményét.

Láthatjuk az ölelés egy kész terápia, alkalmazzuk bátran, amikor csak lehetőségünk van rá.

Ha tetszett ez az írásunk, olvasd el a 11 hiba amiért nem tudsz boldog lenni blogunkat is.

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportjához is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

Ha érdekelnek az ásvány karkötők és azoknak pozitív hatásai, akkor szeretettel várunk
az oldalon található, Rózsaszín szemüveg webshopjában.

Ásvány karkötők webáruház
Köszönöm, ha megosztod

Szerző:

Lételemem a pozitív gondolkodás és az írásaimmal is ezt szeretném közvetíteni. A pozitív hozzáállásunkkal, ami ráadásul még boldogabbá is tesz minket, több pozitív energiát generálunk. Mert az Univerzum körforgásában azt kapjuk vissza amit adunk és amit gondolunk. Én ezt egész életemben megtapasztaltam. Ezért ezt vallom. És működik. Nálam igen. És Nálad is fog. Csak akard!

2 hozzászólás

  1. […] Főoldal/Szeretetkapszulák/13 fejbekólintós Müller Péter idézet Előző […]

  2. […] Az ölelés gyógyterápia 9 ok, hogy gyakrabban tegyük […]

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Köszönöm hogy itt vagy!

Elfogadsz egy ajándékot?
100 pozitív megerősítés
ingyenes e-book
feliratkozom
feliratkozo-ablak-rozsaszin-szemuveg-e-book-image
close-link