A pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

//A pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

A pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

  • pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív gondolkodás segít a stresszhelyzetek kezelésében és az egészségünkre is jótékony hatással van. Könnyebben elmegyünk a bosszantó dolgok mellett és csak a jót vesszük észre. Ilyenkor olyan hormonok termelődnek amik pozitív változásokat hoznak a szervezetünkben. A pozitív gondolkodásnak tehát nagyon sok kedvező élettani következménye van. 

A pozitív gondolkodás egészségre gyakorolt hatásai

1. Hosszabb élet

A pozitív gondolkodás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tovább is éljünk. Kutatások bizonyítják, hogy akár 5 évvel is meghosszabbodik az átlagéletkor az optimista embereknél. A pozitív életszemlélet és annak eredménye, az elégedettség, a hála, az öröm, mind jótékonyan hatnak a sejtekre, így azok lassabban is épülnek le. Például a ráknak is sokkal kisebb a valószínűsége egy mentálisan erős, optimista gondolkodású embernél, mint pesszimista társainál.

2. Alacsonyabb depresszió

Pszichológusok bebizonyították, hogy a pesszimista gondolkodás a depresszió egyik fő oka. Viszont a pozitív gondolatoktól, azonnal megváltozik a kedélyállapot és ezzel a módszerrel a depresszióból is könnyebben kilábalhatunk.

3. Fiatalít, szépít

A pozitív gondolkodás segít, hogy fiatalabbnak tűnjünk. Mivel a szépség belülről jön, a mosoly, a kivirult elégedett, hálás arc megszépít minket. Mivel az önképünk is rendben van így jól érezzük magunkat a bőrünkben.

4. Mentális egészség

A pozitív gondolkodás egyértelműen, egyenlő a mentális egészségünkkel. Ha a lelkünk rendben van, akkor kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, elégedettebbek vagyunk, aminek eredménye egy egészséges pszichés állapot.

5. Erősebb immunrendszer

A stressz betegessé tehet minket, hiszen a negatív gondolatokkal gyengül az immunrendszerünk. Ha megpróbálunk pozitívan gondolkodni, sokszor a humor segítségével legyőzni a stresszt, akkor a betegségek is elkerülnek minket. Bármilyen betegségből, hamarabb felgyógyulunk, sőt egy komolyabb kórt, mint például a rákot, is legyőzhetjük! A  pozitív energiáktól, az örömtől jobb lesz a közérzetünk, az pedig erősíti a legyengült immunrendszerünk.

Hogyan maradj optimista (majdnem) minden helyzetben

6. Kevesebb szorongásos állapot

Napi szinten belebotlunk olyan hétköznapi helyzetekbe ami szorongásos állapotot idézhet elő. Ha optimistán gondolkodunk és a dolgok jó kimenetelére koncentrálunk, akkor az ilyen helyzeteket is a minimálisra csökkentjük.

7. Kisebb a szív és érrendszeri rendszer megbetegedésének kockázata

A pesszimista emberek nagyobb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben. A pesszimista kilátások negatív hatással vannak az immunsejtek reakciójára, így a szívkoszorúér betegségek melegágya a borúlátás. Tehát a negatívitás sokkal sebezhetőbbé tesz minket, mind fizikálisan, mind mentálisan. Kimutatták azt is, hogy az optimista embereknél még a jó koleszterinszintjük is magasabb volt a pesszimista társainál.

8. Egészségesebb táplálkozás

Mivel a pozitív gondolkodással az optimista ember egy életszemléletet vált, így fontos lesz számára minden ami az egészségével összefügg. Ezek az emberek tudatos táplálkozást követnek, tudják az a mondás teljesen igaz, hogy : ” Amit eszel, azzá leszel.” És ők boldogan és sokáig szeretnének élni, ezért az egészséges táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

9. Rendszeres mozgás

A pozitív gondolkodás követői tudják egészségük megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Nem sajnálják az időt, mikor energiát fektetnek ebbe, hiszen a mozgással endorfinhormon szabadul fel, ami tudjuk a boldogságunkért felelős. A fizikai aktivitás javítja a hangulatot, optimistább és elégedettebbek is leszünk tőle. 

A testedzés 10 ellenállhatatlan hatása

10. Kerülik a káros élvezeti cikkek fogyasztását

Az ital és a cigaretta, ez a két káros szenvedély is kiüti a pozitív gondolkodás szemléletét. Hiszen én szeretem magam, én mindent megteszek, hogy egészséges legyek és ne legyek beteg, akkor ez a két halálos élvezeti cikk, sem fér bele az életemben. A pozitív gondolkodás ritkán megy kézen fogva a cigarettázó embertársainkkal.
Az italnál pedig természetesen nem az alkalmanként, vacsora mellé elfogyasztott 1-2 pohár jó borról van szó hiszen az nem káros, hanem még hasznos is az élettani hatása. Itt az italnál a hangsúly a mértéken van.

20 hatásos motiváció, hogy végleg letedd a cigit

A pozitív gondolkodás sokat segít a mentális és fizikai egészségünk megtartásában. Tehát ezzel az optimista szemlélettel egy nagyon is tudatos élet mellett is letesszük voksunkat.

Aminek eredménye, boldogabb, hosszabb és egészségesebb életünk lesz.

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportunkhoz is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

 

Köszönöm, ha megosztod

Szerző:

Lételemem a pozitív gondolkodás és az írásaimmal is ezt szeretném közvetíteni. A pozitív hozzáállásunkkal, ami ráadásul még boldogabbá is tesz minket, több pozitív energiát generálunk. Mert az Univerzum körforgásában azt kapjuk vissza amit adunk és amit gondolunk. Én ezt egész életemben megtapasztaltam. Ezért ezt vallom. És működik. Nálam igen. És Nálad is fog. Csak akard!

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Köszönöm hogy itt vagy!

Elfogadsz egy ajándékot?
100 pozitív megerősítés
ingyenes e-book
feliratkozom
feliratkozo-ablak-rozsaszin-szemuveg-e-book-image
close-link