Bemutatkozom

Dióhéjban annyit, hogy egy vidám, őszinte, vicces, szókimondó, szerintem sokszor irritálóan pozitív gondolkodású lány vagyok.
Már tizenéves tiniként is írtam. Naplóba, tollal, minden este. Emlékszem ültem a szobámban az íróasztalomnál, már sötét volt, csak az asztali lámpám éget, én pedig karcoltam a betűket a füzetbe. Ez volt minden napom lezárása és nagyon élveztem. Jó volt leírni az örömömet, de a bánatomat is elmesélni a naplómnak. Mert a napló egy barát, egy olyan barát aki mindig meghallgatott és sohasem ítélt el semmiért, még akkor sem ha nagy hülyeséget csináltam. Aztán írtam felnőtt fejjel is de már csak egy-egy különleges esemény kapcsán és papírra vetettem vele kapcsolatban a gondolataimat. Úgyhogy grafomániám elég hamar megmutatkozott, én meg örömömet leltem benne, pont úgy ahogy mostanában is…

bemutatkozom

Minden reggelemet, a kedvenc teámmal indítom évtizedek óta. Nekem az Earl Grey tea a reggeli üzemanyagom, nélküle én nem működöm. Amíg azt kortyolgatom reggel, álmosan, csöndben, csak úgy magam elé bambulva, nekem az már a reggeli mennyország. Szerintem ott szippant be az Univerzum engem, minden bájával együtt, ott veszít el a külvilág és beránt a rózsaszín világába.

Az oldalamon olvashatsz pozitív gondolatokról és a társadalmat érintő minden olyan témáról, amelyek kicsit megkönnyíthetik a rohanó hétköznapokat is. Bármit olvasol itt az oldalamon, semmit sem oktató jelleggel írok, igazából a saját magam megerősítésére is születnek ezek a bejegyzések.  Ha te is találsz benne kapaszkodót, annak én nagyon fogok örülni. Ha nem mert számodra túl giccses szirupos, rózsaszín, semmi baj, maximum nem leszel olvasóm és köszönöm, hogy benéztél…

Tehát úgy olvasd, hogy saját elmélkedéseim, engem is érintő témák, gondolatok, amit papírra, akarom mondani képernyőre vetek és ne úgy olvasd, érezd, hogy bármiről is meg szeretnélek győzni.

Magamról még annyit..

…szeretek segíteni másokon és ha valakit bántanak én biztos a másik oldalra állok és megvédem, hiszen nincs jogunk ítélkezni senki felett.
Akkor miért tesszük mégis olyan könnyedén és azonnal?

Mert vallom, hogy az emberek jók.

Mindenkinek megvannak a saját értékei, csak még lehet, hogy senki nem hozta a felszínre és talán ő sem tud róla. Nincs rossz ember csak olyan aki rosszá vált, valamiért, egy helyzet megváltoztatta, belekényszerítette abba és gyengeségében úgy gondolta nincs más választása. Senki nem járta végig azt az életutat amit a másik emberben elítélünk.

Ezért én nem ítélkezem, mert nincs jogom hozzá.

Ha valaki megbánt, akkor is azt próbálom megérteni, vajon miért volt ilyen? Miért tette?  Nem haragszom senkire, hisz azzal csak magamat mérgezném. A harag amit felé küldök a gondolataimmal, a saját lelkemre szállna vissza és magamnak ártanék vele. Mivel nem szeretnék magamnak rosszat, ezért az ilyen embereket csak elengedem és ennyi.
Nincs harag csak boldogság van. Nálam.
Hogy nála mi van azt nem tudom, de az már nem az én feladatom megfejteni.

Hiszem, ha  a jót feltételezzük az emberekről meg minden élethelyzetről, akkor nagy valószínűséggel csodás dolgok fognak velünk is történni. Mert az Univerzum körforgásában azt kapjuk vissza amit adunk és amit gondolunk. Én ezt egész életemben megtapasztaltam.

Ezért ezt vallom.
És működik.
Nálam igen.

És Nálad is fog. Csak akard!

 

üdv és Rózsaszín napot!
Magyar Évi