Ásványok hatásai, Holdkő hatása

Holdkő hatása

Holdkő

A Holdkő ősidők óta szent és értékes gyógyító kőként tartották számon. A Holdkő a születés, a sors, a rejtély a változás és a kívánság köve. Erősen kötődik a Hold energiáihoz és a nőiesség szimbólumaként tartják számon. A nők számára nőies hatalmat hoz létre és erősíti a kapcsolatot, a belső istennővel. A Holdkő karkötőit egészségre, védelemre, és az elme harmonizálására használják.

A Holdkő a befelé fordulás, a meditáció során segít beljebb jutni a belső én-be. Az utazók kőjének is nevezik, úgy gondolják védelmet nyújtanak az utazás során. A Holdkő kristály energiája, megnöveli a körülöttünk lévő energiát, ezért ez a gondolatainkra, szavainkra is erőteljes hatással lehetnek.

Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák hatásos ellenszere. A Holdkő nagyon erős, mivel illeszkedik a Hold energiájához, melynek női energiája van. Megelőzhető vele a csontritkulás, a hormonok rossz működése miatt fellépő hajhullás. Nyugtató hatású.

Horoszkóp: Rák, Halak, Bak

Csakra: szakrális csakra, torokcsakra

Érdekességek: Indiában a Holdkövet, mindig szent gyógyító kőnek tartották. Úgy gondolták, ha telihold idején a szájukba teszik, meglátják a jövőjüket. Holdkő ékszereket sokszor adtak, hagyományos esküvői ajándéknak, mert úgy tartják harmóniát hoz a házasságba.

Holdkő ásványt tartalmazó karkötőink