A teát nagyon szeretem, az Earl Grey tea meg, több 10 évvel ezelőtt, egyenesen szerelem volt első ivásra. Az meg, hogy ennyi mindent tud ez a csodanedű, csak külön ajándék. Már az aromájától, ízétől is elolvadok, a többi jótékony hatása, meg csak ráadás.
Earl Grey egy brit miniszterelnök neve, aki  1830-ban, állítólag diplomáciai borravalóként kapta a bergamott-olajjal ízesített teát.

Nézzük akkor, hogy az Earl Grey tea mitől is gyógyelixír?

1. Nyugtató hatása van

Az Earl Grey teában található bergamott, nyugtató hatással bír. A bergamott Olaszországban termő, bergamottnarancs héjából nyert citrusillatú, illoolaj. Ezt használják aromaterápiás célokra is, rengeteg jótékony hatásai miatt. Kedélyjavító, oldja a streszt és kedvezően hat a depresszióra is.

2. Energiával tölt fel

Kevésbé mint a kávé, de pont annyi élénkítő hatása van, hogy reggel frissé varázsol. A délutáni álmosságrohamnál is kihúz a csávából. Az angolok már tudják a tutit, az 5 órai tea fogalmát már bevezették az egész világon. A délutáni fáradtság ellen is nagyon kedvező hatásai vannak, hiszen ad egy délutáni lökést a lemerülő akkumulátorunknak.

3. Megvédi a fogak állapotát

A fluorid az Earl Grey tea összetevője, ami a csapvízben is megtalálható, Tehát a kettő együtt hatásosabban védi a fogakat. Sőt antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a torokfertőzésekkel szemben is. Sőt a bergamott miatt enyhe torokfertőtlenítő hatása is van.

4. Segít a rákmegelőzésben

Mivel antioxidánsokat tartalmaz, segít megkötni a szabad gyököket, ezzel segítve a szervezetünknek, ellenállóbbá válni a különböző betegségekkel szemben. A tea rendszeres fogyasztása segít a rákmegelőzésében is. Ugye mondtam, már az elején, hogy gyógyelixír!

Köszönöm, hogy élek! 7 dolog amiért mondhatom köszönöm!

5. Szebb bőr

Szintén az antioxidánsoknak köszönhetjük, hogy a kötőszöveteket is segít feszesebben tartani. Ezért az Earl Grey tea fogyasztásával bőrünk egészségesebbnek fog tűnni. Az antioxidáns, itt is segít, megkötni a szabad gyököket és ezzel segít a sejteket is fiatalon tartani.

6. Segít a fogyásban

Az Earl Grey tea legnépszerűbb hatása, hogy fogyhatunk is tőle. Mivel a fekete tea, koffeint tartalmazó ital, ezért gyorsítja az emésztést és a citruskivonatának köszönhetően súlyvesztést okoz. Így az egészséges táplálkozásba teljesen beépíthető és segít a fogyásban is. Természetesen csak ha nem cukorral megpakolva isszuk. A  sztevia egy egészséges és nulla kalóriás alternatíva ha a teát nem tudjuk csak édesen meginni. Ha még citromot is facsarunk bele, maga a mennyország. A citrusfélék, amúgy is beindítják az egészséges anyagcsere folyamatát. Csak a tea fogyasztásától nem fogunk fogyni, tehát ez nem egy fogyasztó tea, de ha odafigyelünk amúgy is a táplálkozásunkra és még sportolunk is mellé, garantáltan pozitív eredményeink lesznek tőle.

7. Segít a szívbetegségek megelőzésében

Egy tanulmány szerint akik, rendszeresen fogyasztják az Earl Grey teát, beáll a koleszterinszintjük a normális értékre, ezzel is minimalizálják a szívbetegség kockázatát. 

8. Csökkenti a vércukorszintet

Ebben a vizsgálatban kimutatták azt is, hogy ezek az emberek, akik részt vettek a kísérletben, a tea fogyasztása után, csökkent a vércukorszintjük is. Ez a vizsgálat azt is alátámasztja, hogy az Earl Grey tea kedvezően hat a cukorbetegek magas vércukorszintjére is.

9. Stressz ellen is hatásos.

Az Earl Grey tea, a kávéval szemben, azonnal relaxál és megnyugtatja a testet. Feszültségoldó hatása ugyanúgy megvan, mint a kávénak, csak a kávé hirtelen, túlzottan felpörget, a tea viszont kevésbé, kedvezőbben teszi mindezt.

Az ölelés gyógyterápia, 9 ok hogy gyakrabban tegyük

10. Erősíti az immunrendszert

A bergamott jótékony hatása az is, hogy erősíti az immunrendszert, így ellenállóbbak leszünk az őszi, téli megfázásokkal szemben. Sőt segít a fejfájás legyőzésében, a koffein és a bergamottolaj. Tehát ha így nézzük, az Earl Grey tea orvosság is!

11. Kedvező folyadékbevitel

Napi 2-3 liter vizet, folyadákot  ideális fogyasztani, hogy ne legyünk dehidratáltak. A kávéval ellentétben, a tea nem von el vizet a szervezetből, tehát a napi folyadékbevitelbe beleszámít. Ha a vizet már unjuk, jó alternatíva lehet beiktatni mellé napi 2-3 csésze Earl Grey teát.

A boldog ember 13 titka

Ez a tea nekem a mindennapok része, ezzel kezdem az álmos reggeleket. A teafű illatától már megszédülök, a forró tea kortyolgatása, pedig maga a mennyország.

Így lesz nekem minden reggelem, ettől a gyógyelixírtől, maga a mennyország.

A Culinaris oldalán, nagy választékban, gyönyörű csomagolásban, akár koffeinmentes változatban is beszerezhető.

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportjához is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.