10 dolog amit a boldog emberek csinálnak

10 dolog amit a boldog emberek csinálnak

10 dolog amit a boldog emberek csinálnak

 

A boldog emberek fogalma sokunk számára egy olyan meghatározás, aminek úgy gondoljuk, hogy köze van a szerencséhez, pénzhez és a körülményekhez. Pedig a boldogság nem más csak egy gondolkodásmód. A boldogságot senki sem kapja készen, mert nem úgy születünk, hanem a boldogság egy választás. Eldöntöm, hogy boldog szeretnék lenni és ezért képes vagyok tenni és akár áldozatokat hozni… következetesen, tudatosan.

A boldog emberek ezeket a dolgokat teszik a boldogságukért

 

1. A boldog emberek egyensúlyt találnak az életükben

A boldog embereknek van egy közös gondolkodásuk. Elégedettek azzal ami van és nem vesztegetnek sok időt, azzal, hogy a problémákon aggódjanak. A boldogtalan emberek nagyon sok időt töltenek azzal, hogy azon rágódnak, amivel nem rendelkeznek. Azon túl, hogy a legkisebb dologért is hálásak, időt szánnak azokra a dolgokra is, amelyek fontosak számukra. Legyen az család, barátok, karrier, egészség, vagy akár a kedvenc hobbi.

2. A boldog emberek betartanak egy aranyszabályt

Ami nem más, mint: úgy viselkednek másokkal, ahogy szeretnék, hogy velük is viselkedjenek. A boldog emberek valóban betartják ezt a szabályt, szinte minden cselekedetüknél ezt szem előtt tartva. Tisztelettel bánnak más emberekkel. Érzékenyek mások gondolataira, érzéseire. Az empátia a legmagasabb szinten jelen van életükben és együttérzőek más emberek problémáira, fájdalmaira és számukra a segítségnyújtás nemcsak alap, hanem örömmel is végzik.

3. Ők őszinték magukkal és másokkal szemben is

Tőlük őszinteséget és megbízhatóságot kapunk. Ők akkor is őszinte visszajelzést adnak nekünk, ha az igazság fáj, de cserébe ők is ezt várják el tőlünk. A boldog emberek tisztelik azokat az embereket, akik elég bátrak ahhoz, hogy őszinte véleményt mondjanak nekik. Ők nem azt szeretnék hallani amit mindenki más, hanem csakis az igazságot.

4. A kihívásokat lehetőségeknek tekintik

A boldog emberek elfogadják a kihívásokat és tanulási és növekedési lehetőségnek tekintik. A negatív dolgokból is erényt kovácsolnak, hiszen tanulhattak belőle és a rossz helyzeteket a lehető legjobban kihasználják. Nem görcsölnek olyan dolgokon, amelyek nem tartoznak az irányításuk alá, inkább kreatív megoldásokat keresnek az akadályok leküzdéséhez.

5. Nem bosszankodnak a kis dolgokon

Az egyik legnagyobb dolog amit a boldog emberek máshogy csinálnak, mint a boldogtalanok, hogy nem fognak padlót, az élet kisebb problémáinál, hanem elengedik őket. Néha történnek rossz dolgok az emberekkel, de a boldog emberek képesek lépéseket tenni és tovább menni ha kell.

A boldogtalan emberek képesek, a fellépő legkisebb kényelmetlenségek után is fenntartani a szomorúságot, bűntudatot, haragot.

 

6. Felelősséget vállalnak tetteikért

A boldog emberek sem tökéletesek és ezzel tisztában is vannak. Ha hibáznak beismerik tévedésüket és a kijavításukra törekszenek. A boldogtalan emberek hajlamosak másokat hibáztatni és mindig találnak mentséget arra, hogy miért nem úgy mennek a dolgaik és ezzel a kudarcaikat meg is magyarázzák.

7. Körülveszik magukat más boldog emberekkel

Szeretik a hozzájuk hasonló pozitív emberekkel tölteni az idejüket. A boldogság fertőző és ezt elkaphatjuk bármikor, akár a barátainktól is. A negatív kapcsolatok viszont gátolhatják a sikert és a boldogságot. Ha szomorúsággal, depresszióval küzdünk keressük a pozitív emberek társaságát, akik lehetnek családtagok, vagy barátok. Ők nem húznak le, hanem átragad ránk a pozitív hozzáállásuk, és könnyebben kijövünk a mélypontról.

8. Ők ki merik mutatni, ha boldogok

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ez is egy nagy különbség a boldog és a boldogtalan emberek között. Mindig mosolyognak, a mosoly magabiztossá is teszi őket és felszabadultan tudnak nevetni is. Látszik rajtuk, hogy boldogok, az egyenes testtartásukon, a lelkes beszédükön, ők csak egy szimpla köszönésnél is biztos hogy ránk mosolyognak. A boldogtalan emberekre a bizalom hiányából eredően, ezek a tulajdonságok nem jellemzőek.

9. A boldog emberek szenvedélyesek

Nagyon jellemző rájuk az, hogy képesek megtalálni azt az időtöltést, amit a legnagyobb szenvedéllyel végezhetnek. Mivel kíváncsiak, nyitottak az új dolgokra és tudásra szomjasak, így folyamatosan tanulnak és szeretik kipróbálni bármiben magukat. Lehet az egy új sport, egy új hobbi erre mindig szakítanak időt. A legnagyobb lelkesedéssel végzik és olyan dolgokba vágnak bele, ami hatalmas örömet okoz számukra.

10. A boldog emberek a jelenben élnek

A boldogtalan emberek, hajlamosak a múlton rágódni és a jövőn aggódni. A boldog emberek viszont a jelenben élnek. Hálásak a lehetőségekért és megélnek minden pillanatot. Úgy gondolják, hogy az élet egy ajándék, és jól tudják az ajándékot becsülni és élvezni kell.

“Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges.”
Voltaire

Kapcsolódó írások:

Boldogság idézetek, melyek bearanyozzák a napjainkat

A boldog ember 13 titka

Rózsaszín szemüveg Facebook, InstagramPinterest

ForrásE

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter