10 dolog amit a boldog emberek csinálnak

A boldog emberek fogalma sokunk számára egy olyan meghatározás, aminek úgy gondoljuk, hogy köze van a szerencséhez, pénzhez és a körülményekhez. Pedig a boldogság nem más csak egy gondolkodásmód. A boldogságot senki sem kapja készen, mert nem úgy születünk, hanem a boldogság egy választás. Eldöntöm, hogy boldog szeretnék lenni és ezért képes vagyok tenni és akár áldozatokat hozni… következetesen, tudatosan.

A boldog emberek ezeket a dolgokat teszik a boldogságukért

1. A boldog emberek egyensúlyt találnak az életükben

A boldog embereknek van egy közös gondolkodásuk. Elégedettek azzal ami van és nem vesztegetnek sok időt, azzal, hogy a problémákon aggódjanak. A boldogtalan emberek nagyon sok időt töltenek azzal, hogy azon rágódnak, amivel nem rendelkeznek. A boldog emberek, azon túl, hogy a legkisebb dologért is hálásak, időt szánnak azokra a dolgokra is, amelyek fontosak számukra. Legyen az család, barátok, karrier, egészség, vagy akár a kedvenc hobbi.

2. A boldog emberek betartanak egy aranyszabályt

Ami nem más, mint: úgy viselkednek másokkal, ahogy szeretnék, hogy velük is viselkedjenek. A boldog emberek valóban betartják ezt a szabályt, szinte minden cselekedetüknél ezt szem előtt tartva. Tisztelettel bánnak más emberekkel. Érzékenyek mások gondolataira, érzéseire. Az empátia a legmagasabb szinten jelen van életükben és együttérzőek más emberek problémáira, fájdalmaira és számukra a segítségnyújtás nemcsak alap, hanem örömmel is végzik.

3. A boldog emberek őszinték magukkal és másokkal szemben is

A boldog emberektől őszinteséget és megbízhatóságot kapunk. Ők akkor is őszinte visszajelzést adnak nekünk, ha az igazság fáj, de cserébe ők is ezt várják el tőlünk. A boldog emberek tisztelik azokat az embereket, akik elég bátrak ahhoz, hogy őszinte véleményt mondjanak nekik. Ők nem azt szeretnék hallani amit mindenki más, hanem csakis az igazságot.

4. A boldog emberek a kihívásokat lehetőségeknek tekintik

A boldog emberek elfogadják a kihívásokat és tanulási és növekedési lehetőségnek tekintik. A negatív dolgokból is erényt kovácsolnak, hiszen tanulhattak belőle és a rossz helyzeteket a lehető legjobban kihasználják. Nem görcsölnek olyan dolgokon, amelyek nem tartoznak az irányításuk alá, inkább kreatív megoldásokat keresnek az akadályok leküzdéséhez.

5. A boldog emberek nem bosszankodnak a kis dolgokon

Az egyik legnagyobb dolog amit a boldog emberek máshogy csinálnak, mint a boldogtalanok, hogy nem fognak padlót, az élet kisebb problémáinál, hanem elengedik őket. Néha történnek rossz dolgok az emberekkel, de a boldog emberek képesek lépéseket tenni és továbbmenni ha kell.

A boldogtalan emberek képesek, a fellépő legkisebb kényelmetlenségek után is fenntartani a szomorúságot, bűntudatot, haragot.

6. A boldog emberek felelősséget vállalnak tetteikért

A boldog emberek sem tökéletesek és ezzel tisztában is vannak. Ha hibáznak beismerik tévedésüket és a kijavításukra törekszenek. A boldogtalan emberek hajlamosak másokat hibáztatni és mindig találnak mentséget arra, hogy miért nem úgy mennek a dolgaik és ezzel a kudarcaikat meg is magyarázzák.

7. A boldog emberek körülveszik magukat más boldog emberekkel

A boldog emberek szeretik a hozzájuk hasonló pozitív emberekkel tölteni az idejüket. A boldogság fertőző és ezt elkaphatjuk bármikor, akár a barátainktól is. A negatív kapcsolatok viszont gátolhatják a sikert és a boldogságot. Ha szomorúsággal, depresszióval küzdünk keressük a pozitív emberek társaságát, akik lehetnek családtagok, vagy barátok. Ők nem húznak le, hanem átragad ránk a pozitív hozzáállásuk, és könnyebben kijövünk a mélypontról.

8. A boldog emberek ki merik mutatni, ha boldogok

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ez is egy nagy különbség a boldog és a boldogtalan emberek között. A boldog emberek mosolyognak, a mosoly magabiztossá is teszi őket és felszabadultan tudnak nevetni is. Látszik rajtuk, hogy boldogok, az egyenes testtartásukon, a lelkes beszédükön, ők csak egy szimpla köszönésnél is biztos hogy ránk mosolyognak. A boldogtalan emberekre a bizalom hiányából eredően, ezek a tulajdonságok nem jellemzőek.

9. A boldog emberek szenvedélyesek

A boldog emberekre nagyon jellemző az, hogy képesek megtalálni azt az időtöltést maguknak, amit a legnagyobb szenvedéllyel végezhetnek. Mivel kíváncsiak, nyitottak az új dolgokra és tudásra szomjasak, így folyamatosan tanulnak és szeretik kipróbálni bármiben magukat. Lehet az egy új sport, egy új hobbi erre mindig szakítanak időt. A legnagyobb lelkesedéssel végzik és olyan dolgokba vágnak bele, ami hatalmas örömet okoz számukra.

10. A boldog emberek a jelenben élnek

A boldogtalan emberek, hajlamosak a múlton rágódni és a jövőn aggódni. A boldog emberek viszont a jelenben élnek. Hálásak a lehetőségekért és megélnek minden pillanatot. Úgy gondolják, hogy az élet egy ajándék, és jól tudják az ajándékot becsülni és élvezni kell.

“Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges.”
Voltaire

Kapcsolódó írások:

Boldogság idézetek, melyek bearanyozzák a napjainkat

A boldog ember 13 titka

Rózsaszín szemüveg Facebook, InstagramPinterest

Forrás