A türelmetlenség 7 negatív következménye

a türelmetlenség 7 negatív hatása

A türelmetlenség 7 negatív következménye

 

A türelmetlenség több negatív pszichológiai és egészségügyi következményt is hordoz magában. Hiszen folyamatos stresszt és szorongást idéz elő, ami hosszú távon, nagyon kimerítő lehet. Sok negatív érzelem is a türelmetlenségből fakad. A pozitív hozzáállásból fakadó higgadtságunk megkönnyíti azt, hogy a mindennapi életünket élvezni tudjuk. Ami jobb társadalmi kapcsolatokat eredményez, de még az alvásunk is nyugodtabb lesz tőle.

A türelmetlenség viszont nem hoz semmilyen hasznot. Csak frusztrációhoz és tehetetlenség érzéséhez vezet, látva, hogy nem tehetünk semmit az események javítása érdekében. Ezek az érzések rossz hangulatba kerítenek minket, és ez a negatív helyzet, csak további türelmetlenséget szül.

A türelmetlenség pszichológiai következményei

 

1. Nem teszi lehetővé, hogy élvezzük a jelent

Fontos lenne, hogy minden pillanatot megéljünk és élvezni tudjuk. Viszont a türelmetlenség nem teszi lehetővé, hogy a jelenben éljünk. Hiszen türelmetlenségünk által, az előttünk álló dolgokra és problémákra összpontosítunk.

2. A türelmetlenség közben nem látjuk a dolgok jó oldalát

Minden helyzetnek van pozitív és negatív oldala is. Ha például egy forgalmi dugóban rekedünk, a türelmetlenség helyett, meghallgathatjuk a kedvenc zenénket, de még idegen szavakat is tanulhatunk. Akár egy fontos telefon elintézésére is van időnk. Máris erényt kovácsoltunk a negatív helyzetből. A türelmetlenség helyett, hasznos dolgokra használtuk a várakozási időt és nem azt érezzük, hogy időt veszítünk.

3. A türelmetlenség felerősíti a negatív érzelmeket

A türelmetlenség egy szorongó és állandóan stresszben élő emberré változtat minket. A személyiségünk, az érzelmeink hatására alakul ki. A türelmetlenség negatív hozzáálláshoz és állandó panaszkodáshoz vezet. Minden negatív érzelem, pedig csak ront a hangulatunkon és a kedélyállapotunkon.

4. A türelmetlenség befolyásolja az érzelmi állapotunkat

Ha jól akarjuk érezni magunkat, nem kell semmi mást tenni, csak megtanulni befolyásolni az érzelmeinket. Ne engedjük, hogy a türelmetlenségünk felborítsa a gondolkozásunkat és az ítélőképességünket. Ha legyőzzük, a pozitív érzelmek felé tereljük a gondolatainkat.

A türelmetlenség az egészségünkre is negatív hatással lehet

 

5. A türelmetlenség elhízáshoz is vezet

A türelmetlen emberek hajlamosabbak az elhízásra, hiszen általában gyakrabban esznek. Rendszertelenül étkeznek és kevesebb időt szánnak az étkezésre. Így a kapkodva bevitt ételmennyiség is gyakran több kalóriabevitelhez vezet.

6. A türelmetlenség, magasabb vérnyomást is előidéz

A türelmetlen emberek, nagyobb kockázatot jelentenek a magas vérnyomásban. Ez annak a következménye, hogy a magas stressz-szintjük, a türelmetlen és szorongó természetük miatt, tehetetlenséget éreznek. Ez a túlterhelt állapot pedig magasabb vérnyomást eredményez.

7. A türelmetlenség korai öregedést eredményez

A türelmetlenség is felgyorsítja az öregedési folyamatát. A magas vérnyomás kockázatához hasonlóan, a türelmetlenséggel összefüggő stressz, idő előtti öregedést okoz. Szakemberek megállapították, hogy a türelmetlenség befolyásolja a telomer szakaszokat, amelyek a DNS-szál ismétlődő szakaszai. Amikor a türelmetlenség hatására a telomerek gyengülnek, a DNS gyorsabban lebomlik és megjelennek az öregedés jelei.

Láthatjuk a türelmetlenség, nem vezet semmi jóhoz. Ellenben a türelem lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezzük az életet. Rávilágít minket arra is, hogy új megoldásokat fedezzünk fel a helyzetek kezelésében. Élvezzük azokat a pillanatokat, amikor semmit sem tehetünk, csak türelmesen várunk. A türelem hozzásegít minket a pozitívabb hozzáálláshoz és ezáltal magabiztosabb és boldogabb személyekké válunk.

Kapcsolódó írásaink:

Ha tetszett ez az írás szeretettel várunk a Rózsaszín szemüveg facebook oldalon is, ahol napi, pozitív megerősítéseket találsz.

Rózsaszín szemüveg Instagram oldalán pedig a pozitív gondolatok mellett, az ásványkarkötő újdonságainkat is nyomon követheted.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter