Ásványok hatása, achát hatása

Achát ásvány hatása

Achát

Az achát tulajdonságai kapcsolódnak a föld energiájához, ezért egyensúlyba tart testi, lelki és érzelmi téren. Békét és egyensúlyt hoz az életünkbe. Segít a változás folyamatában, erőt és kitartást ad a céljaink eléréséhez. Segít a keserűség leküzdésében, a harag gyógyításában, biztosítja a bátorságot és a szeretet irányába terel. Az Achát ásványok hatásai közé sorolható még, hogy serkenti az életerőt, megtisztítja az elmét és helyet teremt a jószerencse számára.

Nyugtató és pozitív hatással van az érzelmeinkre, a fájdalmat enyhíti és segít a partnerünk jó tulajdonságaira koncentrálni, ezzel is erősíti és stabillá teszi a kapcsolatainkat. Az Achát pozitív energiája örömhöz és optimizmushoz segít hozzá. Támogató és bátorító forrás a munka és a karrier területén is. Segíti a kreativitást, inspirál, motivál és produktívabbá tesz. Arra ösztönöz, hogy használjuk ki minden tehetségünket, melyet az élettől kaptunk ajándékba.

Segít, hogy pozitív hozzáállást tartsunk fel a nehéz helyzetekben. Arra figyelmeztet, hogy az összes kihívás melyen keresztülmegyünk, csak átmeneti. Biztosít arról, hogy ami nem öl meg az megerősít. Az Achát elősegíti a kapcsolatok stabilitását és eltávolítja a bántó érzelmeket. Segít elengedni a negativitást, lekűzdeni a haragot és erősíteni a szeretetet a szívünkben. Bátorságot ad az újrakezdésre, arra inspirál, hogy csak jó és csodás dolgokkal töltsük az életünket. Ráébreszt arra, hogy felelőséggel tartozunk a boldogságunkért.

Az Achát megmutatja, hogy a lehetőségek végtelenek és arra az útra terel, ami a legjobban rezonál velünk.

Az Achát ásványok hatásai a testre: segít a bőrrel kapcsolatos betegségekben, enyhíti a bőr irritációt, erősíti a látást és kedvezően befolyásolja az emésztést. Javítja a tüdő funkcióit, kedvező a vérerek számára és erősíti a szívizmot is. Segít a migrén, vagy feszültségtől fellépő fejfájás ellen, a párnánk alá téve, segít, hogy legyőzzük azokat.

Az Achát egy hasznos kő az állapotos anyukáknak is, mert segít abban, hogy elkerüljék a szülés utáni depressziót és a kő energiái segítenek a sikeres anyatejes táplálásnál is.

Csakrák: gyökércsakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek Rák, Skorpió

Ha szereted a pozitív gondolatokat, csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook oldal táborához is, vagy kövess minket az instagram-on. Mindkét helyen, napi szinten pozitív megerősítéseket találsz, ami segít, hogy a napod jól induljon és hogy tökéletes legyen.

Kapcsolódó írásunk: A kiegyensúlyozott csakra 7 jellemzője