A kiegyensúlyozott 7 csakra jellemzője

Van egy fizikai testünk a lélekkel, de mellette van még egy energetikai központunk is.  A 7 csakra, végigfut a gerincünk mellett és energiát dolgoz fel, egy-egy terület számára. Ezek a csakrák nagyon érzékenyen reagálnak a gondolatainkra, az érzelmeinkre és a múltban megélt traumákra, ami később is az életünk része marad.

Sokan úgy gondolják, hogy az egészség, pusztán csak a fizikai testünket érinti és nem foglalkoznak, az érzelmek energiájával. A csakrák összekapcsolják, az elmét, a testet, a szellemet és a kiegyensúlyozott működésük, elengedhetetlen a teljes harmonikus élethez. Ha megvizsgáljuk ezeket, észre fogjuk venni az apró energiaváltozásokat és az intuiciónkat is erősíteni tudjuk vele. 

A kiegyensúlyozott csakrák, harmónikus testet és lelket eredményeznek. Viszont, ha blokkoltak, vagy túl működnek, akkor mindkét esetben, pszichés rendellenességeket és testi zavarokat okoznak. A lelkünk és testünk is különböző tünetekkel fog jelezni, ha felborult az egyensúly és ezeket a jelzéseket érdemes nagyon komolyan venni.

A gyökércsakra – Piros

A testben lévő legalsó csakra, ami a gerincoszlop alapja. Mivel egy ülő ember ezzel a csakrával a földdel van kapcsolatban, így a stabilitást jelenti az életünkben.. A gyökércsakra a biztonságérzetet, a biztonságot és a pénzügyi stabilitást érinti. Viszont olyan is van, hogy túl aktív ez a csakránk. Ilyenkor egészségtelen szinten, ez a csakra uralja az életünket, látásmódunkat, kapcsolatainkat.

Ha kiegyensúlyozott ez a csakránk, akkor:

  • biztonságban érezzük magunkat,

  • örülünk hogy élünk,

  • egyensúlyban vagyunk,

  • biztos lábakon állunk.