A kiegyensúlyozott 7 csakra jellemzője

a kiegyensúlyozott 7 csakra

A kiegyensúlyozott 7 csakra jellemzője

 
 

Van egy fizikai testünk a lélekkel, de mellette van még egy energetikai központunk is.  A 7 csakra, végigfut a gerincünk mellett és energiát dolgoz fel, egy-egy terület számára. Ezek a csakrák nagyon érzékenyen reagálnak a gondolatainkra, az érzelmeinkre és a múltban megélt traumákra, ami később is az életünk része marad.

Sokan úgy gondolják, hogy az egészség, pusztán csak a fizikai testünket érinti és nem foglalkoznak, az érzelmek energiájával. A csakrák összekapcsolják, az elmét, a testet, a szellemet és a kiegyensúlyozott működésük, elengedhetetlen a teljes harmonikus élethez. Ha megvizsgáljuk ezeket, észre fogjuk venni az apró energiaváltozásokat és az intuiciónkat is erősíteni tudjuk vele. 

A kiegyensúlyozott csakrák, harmónikus testet és lelket eredményeznek. Viszont, ha blokkoltak, vagy túl működnek, akkor mindkét esetben, pszichés rendellenességeket és testi zavarokat okoznak. A lelkünk és testünk is különböző tünetekkel fog jelezni, ha felborult az egyensúly és ezeket a jelzéseket érdemes nagyon komolyan venni.

 

A gyökércsakra – Piros

 

A testben lévő legalsó csakra, ami a gerincoszlop alapja. Mivel egy ülő ember ezzel a csakrával a földdel van kapcsolatban, így a stabilitást jelenti az életünkben.. A gyökércsakra a biztonságérzetet, a biztonságot és a pénzügyi stabilitást érinti. Viszont olyan is van, hogy túl aktív ez a csakránk. Ilyenkor egészségtelen szinten, ez a csakra uralja az életünket, látásmódunkat, kapcsolatainkat.

Ha kiegyensúlyozott ez a csakránk, akkor:

 

biztonságban érezzük magunkat, örülünk hogy élünk, egyensúlyban vagyunk, biztos lábakon állunk.

Ha egyensúlyzavar áll fenn, akkor ezeket érezhetjük:

A túl aktív gyökércsakrát, ezek a
tünetek jelentik:

 

Ezek fizikai tünetekben is jelentkeznek: fájdalom a lábban, táplálkozási zavarok, emésztési problémák, isiász.

A szakrális csakra – narancssárga

 

A köldök alatti területen található. Ez felel a fejlett kreativitásunkért, az emberi kapcsolatainkért és az egészséges intimitásunkért másokkal. Ha élvezzük az életet, örömteli társas kapcsolataink vannak, akkor rendben van ez a terület.

Ha ez a terület egyensúlyba van, akkor:

jellemző ránk a szenvedély, a kreativitás, nyitottság, egészséges libidó, optimizmus.

Ha viszont alultáplált, vagy blokkolt:

A túl aktív szakrális csakra tünetei:

 

Fizikai tünetei, ha nincs egyensúlyban a szakrális csakra: csípő fájdalom, meddőség, szexuális érdeklődés zavarai, húgyúti problémák, menstruációs zavarok.

A Napfonat csakra – sárga

 

A Napfonat csakra, a köldök felett található a gyomor területén. Ez a csakra foglalkozik az önállóságunkkal és személyes hatalmunkkal az életünk felett. Ha úgy érezzük, hogy szabadok vagyunk és az életünk irányítása a kezünkben van, akkor a napfonat csakránk kiegyensúlyozott.

Kiegyensúlyozottan működik, ha:

jellemző ránk a bizalom, erős az önérzet, magabiztosak vagyunk, határozott életcél, az életünket mi irányítjuk.

A blokkolt napfonat csakra tünetei:

Ha viszont túl aktív ez a csakra:

 

A napfonat csakra problémák, fizikai megnyilvánulásai: emésztési problémák, gyomorfekély, magas vérnyomás, krónikus fáradság, cukorbetegség.

 

Szívcsakra – zöld

 

A mellkas közepén található, közvetlenül a szívünk mellett. Ha valakit szeretünk, és melegséget érzünk a szívünk mellett, akkor a szívcsakra energiáit érezzük. Ez a csakra a szeretetről, a szeretet iránti képességről szól. Ami szabályozza a kapcsolatainkat, az együttérzést, és az egység érzését a társunk felé. Ha túl sok rossz kapcsolaton vagyunk túl, sok szerelmi csalódás ért minket, ha úgy érezzük nem vagyunk méltóak a szerelemre, akkor problémák adódnak a szívcsakrában.

Kiegyensúlyozott szívcsakra jellemzői:

béke és kiegyensúlyozottság, szeretettel teli érzés, empátia másokkal szemben, toleráljuk a másságot, kiegyensúlyozott kapcsolatok.

A blokkolt szívcsakra tünetei:

A túlműködő szívcsakra tünetei:

 

A szívcsakra problémák fizikai megnyilvánulásai: szívbetegség, keringési problémák, tüdő problémák, felső hát problémák, magas vérnyomás.

 

Torokcsakra  – türkiz

 

A torok területe, ami kapcsolatban áll a beszéddel, az önkifejezési eszközünkkel. A kommunikációkészség, az önkifejezésről szól és felügyeli  az igazságot. Ha úgy érezzük nincs hangunk, mert nem tudjuk, vagy nem merjük kimondani a véleményünket, hogy mit gondolunk, vagy érzünk az adott pillanatban, akkor problémák lépnek fel ezen a területen.

Kiegyensúlyozott torokcsakra jellemzői:

egyenes kommunikáció, nyugodt, kedves hangnem, magabiztos beszéd, tudunk nemet mondani, jó tanácsokat adunk másoknak.

Blokkolt torokcsakra tünetei:

Túl aktív torokcsakra tünetei:

 

Fizikai tünetek: gyenge immunrendszer, gyakori megfázás, influenza, torokfájás, krónikus köhögés, fül és hallási problémák.

 

Harmadik szem csakra – indigókék

 

A homlok közepén található. Ez a csakra szól az intuiciónkról, az elménk szeme, amely meglát rejtett dolgokat is. A harmadik szem csakra a fantáziánkra és a kreatív látásmódunkra is épül. Mikor egy könyvet olvasunk és elképzeljük a könyv szereplőit és a helyszín is megelevenedik előttünk, akkor is a harmadik szemünket használjuk.

Kiegyensúlyozott csakra jellemzője:

aktív képzelőerő, magas intuíció, tiszta és éles gondolatok, tiszta látás a jó irány felé, a fizikai síkon túl is látunk.

Blokkolt harmadik szem csakra:

Túl aktív harmadik szem csakra:

 

Fizikai tünetei: a szem megerőltetése, rossz látás, fejfájás, alvási problémák, koncentráció és memória zavarok.

 

Koronacsakra – lila

 

A koronacsakra a fejünk tetején, mint egy korona helyezkedik el. Ez az utolsó testen belüli csakra és kapcsolódik az isteni erőkhöz. Ez a legfelsőbb énhez való kapcsolódás, mert magasabb tudatosság jellemző rá. A koroncsakra forrásenergia, mert a legfontosabb szellemi csakra. Amíg a harmadik szem  a látásról szólt, ez a tudásról és az intuíció helyett az információ megértéséről szól.

Kiegyensúlyozott koronacsakra jellemzője:

hit az Univerzumban, csatlakozás nagyobb teljesítményhez, az univerzális szeretet érzése, könnyen érthetőnek és magáénak érzi az információt, az intelligencia és a tudatosság magas szintje.

Blokkolt koronacsakra tünetei:

Túl aktív koronacsakra:

 

A helytelenül működő koronacsakra fizikai tünetei: szédülés, neurológiai problémák, idegfájdalom, fejfájás, migrén, bármely agyi, vagy viselkedési problémák.

 

Nézzük meg a különböző csakrák helyes működésének tulajdonságait és hasonlítsuk össze a mi viselkedésünkkel, életünkkel. Hamar fel fogjuk ismerni, melyik az a csakra, amelyik problémát okoz és próbáljunk meg fejlődni azon a területen.

Ha az autónkban az egyik műszer jelez, mert valami meghibásodott, akkor azonnal szervizbe visszük és megjavíttatjuk. Ha viszont a testünk műszerei jeleznek, akkor általában nem szoktunk róla tudomást venni.

Miért ne figyelnénk jobban a saját testünk jelzéseire is? Hiszen sokszor még “szervizbe” sem kell mennünk, mert mi magunk is orvosolni tudjuk a bajt.

 

Kapcsolódó írás: A hála 7 pozitív hatása életünkre

 

Forrás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter