ásványok hatásai, ametiszt hatása

Ametiszt

Ametiszt hatása

Az Ametiszt hatása: a kristály a korona csakrához kapcsolódik, ezért hasznos az elme és a negatív gondolatok megtisztítására. Nyugtató és békés energiát hordoz, amely segít az elveszett energiák feltöltésében.  A stressz és a szorongás is visszaszorítható vele, sokan meditáláshoz használják. Hasznos a kő a munkahelyi stressz leküzdésében és a jólét megteremtésében. Elősegíti az intuíciót és a kommunikációt így a munka hatékonyságunk is növelhető vele. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot. Segít legyőzni a függőségeket.

Azon kristályok közé tartozik, amely az ősi világban megkülönböztetett képességű kőnek számított. Egy olyan meditatív kő, mely az érzelmi, szellemi és fizikai síkokban is működik. Segít a belső egyensúly megteremtésében és hogy elérjük a belső békét.

Az Ametiszt ókori görög szóból ered, jelentése, nem részeg, józan. Úgy tartották, hogy megakadályozza a részegséget, ezért elősegíti a józanságot. Metaforikus értelemben is segíti a józan gondolkodást, minden helyzetben, amikor bizonytalanok vagyunk, hogy meghozzuk a helyes döntést.

A kristály segít a problémák megoldásában. A nehéz helyzetekben, lehetővé teszi, hogy a legfájdalommentesebb döntést hozzuk meg.

Az Ametiszt hatása még, hogy az együttérzést elősegíti, mikor meghallgatjuk mások problémáit, de nem engedi, hogy a negatív energiákat átvegyük. Segítségünkre lesz a rossz érzelmi túladagolásban is, hiszen az elménk józanságát megőrizve, nem teszünk olyat, amit később megbánnánk.

A kommunikációban is hű barátunk lesz, mert segít megtalálni a megfelelő szavakat a nehéz helyzetekben. Emiatt az Ametiszt felbecsülhetetlen értékű kristály, mikor nehéz problémákat kell megoldanunk. Különösen akkor mikor magas érzelmek irányítanak minket. Segít más emberek problémáit meghallgatni, kezelni és számukra hasznos megoldásokat ajánlani.

Segíti a kreativitást, ragyogó ötletek megtalálását a munkánk során, ezért ideális kő az íróasztalunkon. Segíthet egy jó, vagy rossz üzletet felismerni, kedvező tárgyalásokat folytatni és így jó befektetést hozni. Pénzügyi életünkben harmóniát fog hozni.

Segít, hogy önmagunk legyünk, ne mások befolyásoljanak és ne akarjunk megfelelni mások elvárásainak.

A nehéz időkben mikor kényelmetlenül érezzük magunkat, az Ametiszt segít a szégyen és a csalódás feldolgozásában. Azonosítani tudjuk a régi fájdalmakat és segíti a lelki gyógyulást és a növekedést. Néha fájdalmas a múltunkkal szembenézni, de a kristály megkönnyíti az utazást. Látni fogjuk, ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor igazi boldogságot és elégedettséget tapasztalunk. A kristály energiái hozzásegítenek minket ahhoz, hogy megértsük szükségleteinket és vágyainkat a kapcsolatainkban.

Megszabadít a bánattól, a haragtól a kétségbeeséstől és megnyugtatja az érzelmi sebeket.

Soha nem fogod egyedül érezni magad, mert megtalálod a módját, hogy boldog és elégedett legyél, akkor is ha magányos vagy. Segíti a személyes növekedést, megnyugtat, hogy sem a kezdetektől, sem a befejezéstől nem kell félni, mert min az élet része.

Az Ametiszt hatása a testre: kiváló kristály a fizikai vitalitásunk fokozására, segít a betegségek lábadozásában, gyógyszeres kezelések után és képes az immunrendszerünk erősítésére. Élénkítő gyógyító, erősíti a mellékveséket, a szívet. Segíthet a tüdő, a hasnyálmirigyet érintő betegségek kezelésében és a termékenységet is elősegítheti. Az Ametiszt természetes stresszoldó és méregteleníti a testet.

Az Ametiszt nyugtató energiája, mint egy gyengéd ölelés, fog minket közre, ezzel is elősegíti a boldogságunkat és a békét.

Csakra: koronacsakra, homlokcsakra

Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak

Ha szereted a pozitív gondolatokat, csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook oldal táborához is, vagy kövess minket az instagrammon. Mindkét helyen, napi szinten pozitív megerősítéseket találsz, ami segít, hogy a napod jól induljon és hogy tökéletes legyen.

Kapcsolódó írásunk: A kiegyensúlyozott csakra 7 jellemzője

Ametiszt ásványt tartalmazó karkötőink