Ez a pár meglepetés nem más, mint felbecsülhetetlen értékű ajándékot adni valakinek. Családunknak, barátunknak, ismerősünknek, vagy egy teljesen idegennek. Meglepetést okozni valakinek, fantasztikus érzés, a váratlan meglepetés, pedig hihetetlen érzés! Ezek a kedvességek pedig teljesen ingyen vannak, mert nem kell hozzá semmi csak egy apró figyelmesség. Nekünk nem kerül semmibe, viszont  a meglepődés öröme mindent visz. Tegyük meg annyiszor ahányszor csak lehetőségünk van rá! Ne fukarkodjunk vele, akár minden nap kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy elsüthetjük az egyik szeretetbombánkat!

A véletlenszerű meglepetés pár lehetséges változata.

 1. A pincérnek, ha jó fej volt, írj a számlára pár kedves sort.
  Köszönjük a kedves kiszolgálást! Nagyon kellemesen éreztük magunkat!
 2. Ajánld fel egy idős embernek a házban, hogy amúgy is mész a boltba és szívesen bevásárolsz neki is. A meglepetés garantált!
 3. Írj egy pozitív idézetet egy papírra és felejtsük a könyvtárba egy könyvben, hogy a következő olvasó megtalálja.
 4. Turistáknak ajánld fel, hogy egy közös képet készítesz róluk.
 5. Bókolj valakinek. Egy kollégádnak, egy eladónak, egy barátnak.
 6. Küldj egy szülinapi képeslapot egy ismerősödnek postán, ahelyett, hogy a facebookon köszöntöd fel! Mikor kiveszi a postaládából, nagy lesz a meglepetés neki!
 7. Gyorsétteremben töröld le magad után az asztalt, szalvétával, vagy nedves törlőkendővel, így az utánad jövő személy tiszta asztalt kap. Nem nagy dolog, de mindig megtesszük?
 8. Vidd el az otthon megmaradt, felesleges ételt a hajléktalanoknak. Jön a hideg idő, biztos van olyan pulóvered, ami a szekrényben áll évek óta, azt is add oda nekik. Hálásak lesznek érte.
 9. Mosolyogj akkor is az eladóra, ha neki láthatóan rossz napja van. 
 10. Adományozd felesleges könyveidet, iskolának, könyvtáraknak.
 11. Váratlan látogatás a nagyszülőkhöz. A meglepetés erejével fog hatni, ahogy ott állsz az unokákkal az ajtóban!
 12. Vállalj önkéntességet valamilyen jótékonysági munkához.
 13. Ajándékozz, megunt játékot, plüssállatot óvodáknak, bölcsődéknek.
 14. Nevettess meg valakit, vidíts fel egy olyan személyt, akinek láthatóan rossz napja és ezért rossz kedve van.
 15. Egy barátodnak írj, egy közös napi program után egy üzenetet: Jó volt veled kicsit kikapcsolódni, nagyon jól éreztem magam, köszönöm!

Minden meglepetés, az itt felsoroltak közül, elég pénztárcabarát és egyben nagyon is szívbarát. Miért ne tennénk meg akkor, mi is ezeket, hiszen örömet szerezni annyira kellemes és szívmelengető érzés!

Jön az hűvös idő, ebben az egyre hűvösebb és borongósabb időben, okozzunk meglepetést és melegítsük fel a szíveket és a lelkeket!

Ha tetszett ez a bejegyzés, lehet, hogy tetszene a sikeres ember 12 legjobb szokása is.

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportjához is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.