Az igazi férfi, minden nő álmában szerepel, hiszen életünk egyik állomása, hogy megtaláljuk a “nagy Őt” és onnan együtt építkezünk tovább. A férfiak csodás lények, hatalmas értékeik vannak, de a nőknek kell kihozni belőlük azt, hogy képesek legyenek akár a csillagokat is lehozni számunkra. A rózsaszín ködös állapotban a partner, minden rossz tulajdonsága még olyan ” cuki, meg édi”, de mikor ez elmúlik, utána kezdődik a “fekete leves”, ami ugye már nem rózsaszín. Akkor jön a tolerancia a megértés, a megbecsülés és az elfogadás időszaka. Ennek a fázisnak is van szépsége, pont  a másik féllel való összecsiszolódás is, egy nemes feladat, amikor képesek vagyunk áldozatokat hozni a szeretett személyért.

Az igazi férfi értékes tulajdonságai

1. Az igazi férfinak van humora

Humorával, mindig képes partnerét megnevettetni. A nevetés annyi mindenre gyógyír, fantasztikus érzés, mikor egy nehéz helyzetben, viccel próbálja kedvesét felvidítani. A konfliktusokat is nagyon jól lehet humorral kezelni.

2. Megvigasztalja párját mikor szomorú

Az igazi férfi tudja hogyan vidítsa fel kedvesét, ha lehangolt, vagy szomorú. Képes a nehéz helyzetben is biztató szavakat mondani, gyengéden átölelni, amitől társa azonnal megnyugszik és máris jobb lesz a kedélyállapota.

3. Jól kezeli a konfliktust

Vitás helyzetekben, kompromisszumra képes. Nem legyőzni akar a vitákban, hanem megegyezni. Olyan eredményre törekszik, ami mindkét fél számára megnyugtató és senkiben sem marad utána tüske. Ha hibázott elismeri és tud őszintén bocsánatot kérni.

4. Az igazi férfi bátorít

Mindig erőt ad és bátorít. Bármilyen nehéz feladat előtt áll partnere, a váratlan helyzetekben is, van egy két biztató szava. Folyamatos megerősítést ad, hogy jó vagy abban amit csinálsz és nagyon büszke rád!

5. Közös programokat szervez

Igyekszik kirángatni társát a szürke hétköznapokból. Romantikus vacsora egy hajón, két színházjegy másnap estére, vagy akár egy otthoni mozizás kettesben. Bármilyen programnak az a lényege, hogy a nő fontos számára és ezt éreztesse is vele.

75 őszinte megerősítő kérdés pároknak

6. Az igazi férfi emlékszik az ünnepekre

Születésnap, névnap, évforduló. Olyan ajándékokkal kedveskedik, amivel tudja nagy meglepetést okoz. Néha ünnepen kívül is meglepi partnerét valami apró figyelmességgel, hogy tudassa vele, hogy  Ő mindennél fontosabb számára. 

7. Ápolt és igényes a megjelenésére

Ez elvileg alap, de nagyon sokszor nem általános. Otthon sem a kinyúlt mackó, kinyúlt póló párost hordja. Mindkét fél részéről nagyon vágyromboló a látványa. Egy igazi férfi figyel erre is és a higiéniája is kifogástalan, ez a jó közérzetének is az alapja.

8. Könnyebbé teszi a hétköznapokat

Az igazi férfi segít a házimunkában. Mosogatás, teregetés, bevásárlás. Férfias mivoltuk picit sem csorbul a látványtól, inkább csak megerősíti a kapcsolatot. Sőt sokkal szórakoztatóbb a közös takarítás, főzés, mikor a feladatokban mindenki kiveszi a részét és nagyon jó beszélgetési időt is biztosít a partnerek számára.

9. Elfogadja a személyiségedet és tolerálja azt

Az igazi férfi a partnere jó tulajdonságaira fókuszál és nem a gyenge pontjait kritizálja. Tudja hibái mindenkinek vannak, hiszen senki sem tökéletes. A szerelem elmúlása után is fontos, hogy mutassuk ki partnerünknek, mennyire hálásak vagyunk, hogy együtt lehetünk vele és fogadjuk el olyannak amilyen, hiszen csak egy van belőle, ettől lesz különleges.

10. Az igazi férfi bókol és dicsér

Az igazi férfi, bókokkal dicséretekkel nem fukarkodik. Tudja milyen jólesik egy ártatlan mondat és hogy a nőknek szükségük van a megerősítésre. Megköszöni és megdicséri a hétköznapi fáradozásaidat is például a vacsorát, amit főztél neki.

Egy kapcsolathoz két ember kell, nekünk nőknek is nyújtani kell ezt a magas mércét. Ha jól választottunk és az igazi férfi van mellettünk, akkor önzetlenül visszakapunk tőlük mindent, a fent leírt formában. A lista nem teljes, ez egy  váz, bárki kiegészítheti a saját igényeivel.

Ha az adok-kapok egyensúlya megvan, akkor a kapcsolat is biztos lábakon áll és hosszú éveket tölthetünk el együtt, megértésben, szeretetben, boldogságban.

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportunkhoz is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

Forrás: Familyshare.com