A pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

a pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

A pozitív gondolkodás 10 jótékony hatása

 

Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív gondolkodás segít a stresszhelyzetek kezelésében és az egészségünkre is jótékony hatással van. Könnyebben elmegyünk a bosszantó dolgok mellett és csak a jót vesszük észre. Ilyenkor olyan hormonok termelődnek amik pozitív változásokat hoznak a szervezetünkben. A pozitív gondolkodásnak tehát nagyon sok kedvező élettani következménye van. 

A pozitív gondolkodás egészségre gyakorolt hatásai

 

1. Hosszabb élet

A pozitív gondolkodás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tovább is éljünk. Kutatások bizonyítják, hogy akár 5 évvel is meghosszabbodik az átlagéletkor az optimista embereknél. A pozitív életszemlélet és annak eredménye, az elégedettség, a hála, az öröm, mind jótékonyan hatnak a sejtekre, így azok lassabban is épülnek le. Például a ráknak is sokkal kisebb a valószínűsége egy mentálisan erős, optimista gondolkodású embernél, mint pesszimista társainál.

2. Alacsonyabb depresszió

Pszichológusok bebizonyították, hogy a pesszimista gondolkodás a depresszió egyik fő oka. Viszont a pozitív gondolatoktól, azonnal megváltozik a kedélyállapot és ezzel a módszerrel a depresszióból is könnyebben kilábalhatunk.

3. Fiatalít, szépít

A pozitív gondolkodás segít, hogy fiatalabbnak tűnjünk. Mivel a szépség belülről jön, a mosoly, a kivirult elégedett, hálás arc megszépít minket. Mivel az önképünk is rendben van így jól érezzük magunkat a bőrünkben.

4. Mentális egészség

A pozitív gondolkodás egyértelműen, egyenlő a mentális egészségünkkel. Ha a lelkünk rendben van, akkor kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, elégedettebbek vagyunk, aminek eredménye egy egészséges pszichés állapot.

5. Erősebb immunrendszer

A stressz betegessé tehet minket, hiszen a negatív gondolatokkal gyengül az immunrendszerünk. Ha megpróbálunk pozitívan gondolkodni, sokszor a humor segítségével legyőzni a stresszt, akkor a betegségek is elkerülnek minket. Bármilyen betegségből, hamarabb felgyógyulunk, sőt egy komolyabb kórt, mint például a rákot, is legyőzhetjük! A  pozitív energiáktól, az örömtől jobb lesz a közérzetünk, az pedig erősíti a legyengült immunrendszerünk.

Hogyan maradj optimista (majdnem) minden helyzetben

6. Kevesebb szorongásos állapot

Napi szinten belebotlunk olyan hétköznapi helyzetekbe ami szorongásos állapotot idézhet elő. Ha optimistán gondolkodunk és a dolgok jó kimenetelére koncentrálunk, akkor az ilyen helyzeteket is a minimálisra csökkentjük.

7. Kisebb a szív és érrendszeri rendszer megbetegedésének kockázata

A pesszimista emberek nagyobb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben. A pesszimista kilátások negatív hatással vannak az immunsejtek reakciójára, így a szívkoszorúér betegségek melegágya a borúlátás. Tehát a negatívitás sokkal sebezhetőbbé tesz minket, mind fizikálisan, mind mentálisan. Kimutatták azt is, hogy az optimista embereknél még a jó koleszterinszintjük is magasabb volt a pesszimista társainál.

8. Egészségesebb táplálkozás

Mivel a pozitív gondolkodással az optimista ember egy életszemléletet vált, így fontos lesz számára minden ami az egészségével összefügg. Ezek az emberek tudatos táplálkozást követnek, tudják az a mondás teljesen igaz, hogy : ” Amit eszel, azzá leszel.” És ők boldogan és sokáig szeretnének élni, ezért az egészséges táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

9. Rendszeres mozgás

A pozitív gondolkodás követői tudják egészségük megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Nem sajnálják az időt, mikor energiát fektetnek ebbe, hiszen a mozgással endorfinhormon szabadul fel, ami tudjuk a boldogságunkért felelős. A fizikai aktivitás javítja a hangulatot, optimistább és elégedettebbek is leszünk tőle. 

A testedzés 10 ellenállhatatlan hatása

10. Kerülik a káros élvezeti cikkek fogyasztását

Az ital és a cigaretta, ez a két káros szenvedély is kiüti a pozitív gondolkodás szemléletét. Hiszen én szeretem magam, én mindent megteszek, hogy egészséges legyek és ne legyek beteg, akkor ez a két halálos élvezeti cikk, sem fér bele az életemben. A pozitív gondolkodás ritkán megy kézen fogva a cigarettázó embertársainkkal.
Az italnál pedig természetesen nem az alkalmanként, vacsora mellé elfogyasztott 1-2 pohár jó borról van szó hiszen az nem káros, hanem még hasznos is az élettani hatása. Itt az italnál a hangsúly a mértéken van.

20 hatásos motiváció, hogy végleg letedd a cigit

A pozitív gondolkodás sokat segít a mentális és fizikai egészségünk megtartásában. Tehát ezzel az optimista szemlélettel egy nagyon is tudatos élet mellett is letesszük voksunkat.

Aminek eredménye, boldogabb, hosszabb és egészségesebb életünk lesz.

 

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportunkhoz is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

Kapcsolódó írások:

Boldogság idézetek, melyek bearanyozzák a napjainkat

A boldog ember 13 titka

Rózsaszín szemüveg Facebook, InstagramPinterest

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter