Az aggodalom legyőzésének 8 módja

az aggodalom legyőzésének 8 módja

Az aggodalom legyőzésének 8 módja

 

Az aggodalom egy természetes emberi tulajdonság. Ha te is szoktál aggódni, akkor nyugi jól működsz. A kérdés csak az, hogy hogyan kezeljük? Hagyjuk magunkat belesüppedni a negatív gondolatokba, vagy egy kis “öntréninggel” megpróbáljuk lazán kezelni őket.

Az aggodalom könnyedebb kezelésének módjai

 

1. A legtöbb dolog amiért aggódunk, sohasem következik be.

Egész életünkben, minden élethelyzetben aggódunk. Akár jól megy a sorunk, akár éppen lent vagyunk. Minden nap van valami amiért aggódhatunk. De ha visszagondolunk, hány aggodalom zárult “sikerrel”? – vagyis be sem következett? Ugye hogy nem sok? A nagy számok törvénye szerint, tehát olyanért aggódunk ami valószínű meg sem fog történni velünk.

2. Gondoljuk végig mi lehet a legrosszabb.

Az előttünk álló nagy feladat előtt, futtassuk le magunkban a legkellemetlenebb, legrosszabb kimenetelt.  Mikor ezt megtesszük rá fogunk jönni, hogy még az sem a világvége, így megnyugszunk, hiszen már nem is ijesztő a helyzet.

3. Találgatunk más mire gondol, ez is fölösleges aggodalom

Hiszen, ritkán találjuk el más elméjében mi játszódik le. Találgatás helyett, ha kételyeink támadnak, kérdezzünk rá bátran az illetőnél. Így napokig tartó negatív gondolatok helyett, azonnal megkapjuk a választ. A válasz meg fog nyugtatni, akkor is, ha nem tetszik, mert a kimondott nem, sokkal jobb, mint a bizonytalan igen.

10 egyszerű dolog amitől bizonyítottan boldog leszel

4. Az emberek nem is gondolnak ránk

Sokszor azon gondolkodunk más mit gondolhat rólunk? Elárulom semmit. Nem is gondol ránk senki, még ha nagy baromságot csináltunk akkor sem. Ez ne fájjon, mert a számunkra fontos emberek, viszont gondolnak ránk szeretettel. Ők komolyan vesznek minket és van hely számunkra az elméjükben és a szívükben is.

5. Fölösleges aggodalom helyett, próbáljuk elfoglalni magunkat

Egy régi, vagy új hobbi, egy könyv, zenehallgatás, egy jó film, sport, bármi ami leköt és kikapcsol. Ha elfoglaljuk magunkat, nem lesz időnk a negatív gondolatokra, ami aggodalmat szül. Így a negatív energiák táplálása helyett, növeljük a frekvenciánkat, ami békét, nyugalmat és boldogságot hoz.
Kapcsolódó írás: A frekvenciád emelésének 13 egyszerű módja

6. Legyen egy támaszunk, aki meghallgat

Ha van kinek elmondani a kételyeinket, aki őszintén meghallgat, akkor már ezzel nagyon sok segítséget kapunk. Hiszen más szemszögből látja az illető a helyzetünket, mert mi esetleg elfogultak vagyunk. Az ő szavai, megnyugtatnak minket és hasznos tanácsokat is kaphatunk.

Az igazi barátság 30 biztos jellemzője

7. Írjuk ki magunkból a problémákat

Ha nincs egy megbízható támaszunk sem, akkor még mindig megtehetjük, hogy kibeszéljük magunkból a stresszt. Akinek pedig elmondhatjuk, az nem más, mint egy darab fehér papír. Már sokat segít ha leírjuk, mert kiadjuk magunkból és leírva, újragondolva objektívebben látjuk a saját helyzetünket.

8. Apró léptek, az aggodalom legyőzésének módja

Ha a probléma megvan, amiért aggódunk, akkor megpróbálhatjuk elhárítani azt. Tűzzük ki a célt és apró lépésenként haladjunk felé. Ha már megtettük az első lépést az is nagy eredmény, legyünk büszkék arra, hogy egyáltalán cselekedtünk.

Végezetül pedig, nem kell a tökéletességre törekedni. Nyugodtan merjünk hibázni, legyünk ügyetlenek, bátran mondjunk hülyeséget. Hiszen mi történik? Semmi. Mások szemében is sokkal szerethetőbbek leszünk, ha fel merjük vállalni esendőségünket.

A fejlődésünkhöz nem kell tökéletesnek lenni, ha elengedjük ezt a görcsös akarást, kitárul előttünk a világ! 

 

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportjához is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter