Így verjük át az agyunkat, ez a 15 példa bebizonyítja

Úgy gondoljuk hogy józanul gondolkodó teremtmények vagyunk. Legtöbbször a döntéseink, cselekedeteink, optimalizálására törekszünk, úgy hogy figyelembe vesszük a várható következményeket is. Ezután mérlegelünk és a számunkra legnagyobb hasznot hozó döntést választjuk. Ezt mindannyian így gondoljuk, de sokszor nem így történik, mert tulajdonképpen átverjük az agyunkat. Ilyenkor, az adott pillanatban megmásíthatatlan tényként kezelünk bizonyos dolgokat, pedig az köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Egy számítógép másodpercenként több billió adatot képes kezelni, tehát a gyorsasága cáfolhatatlan. Mégis ezzel a fantasztikus tulajdonságával még mindig meg sem közelíti azt a hatalmat amit az agyunk rugalmasságával, és bonyolultságával képesek vagyunk mi magunk is létrehozni. A számítógép, nem képes olyan sejteket generálni, mint az agyunk és olyan dolgokat sem tud létrehozni, amit a szürkeállományunk könnyű szerrel. Ezekkel a tényekkel is az elménk összetettségét és hatalmát bizonyítjuk.

Így verjük át az agyunkat, ami lehet, hogy meglepő

1. Gyorsabban vezetünk, ha hangos zene szól az autóban. A zene ritmusára és pozitív hatására jobban rálépünk a gázra.

2. Nagyobb százalékban füllent az, aki úgy beszél valakivel, hogy az illető nem látja, mintha személyesen folyna a beszélgetés. Pl. telefonon, e-mailben, chat-en.

3. Ha egy áruházi eladótól bókot kapunk, nagyobb valószínűséggel vásárolunk tőle, még akkor is ha nagyon jól tudjuk, hogy a bók hamis.

4. Még ha nem is hiszünk a horoszkópokban, akkor is látni fogjuk az olvasása közben a pontos leírásokat magunkról.

5. Úgy gondoljuk, hogy egyszerre több feladatot is képesek vagyunk elvégezni, közben az embereknek ez csak 2%-ának sikerül. Az egyik a másik rovására megy, hiszen kísérletekkel bizonyítják, hogy a két agyfélteke megosztja a feladatokat, ezért nem lesz olyan hatékony, mintha csak egy feladatra koncentrálnánk.

6. A kígyóktól, pókoktól, nyilvános beszédtől jobban félünk, mint az influenzától és a közúti balesetektől, közben meg elenyésző a halálozás a pókok, kígyók esetében. Nagyobb valószínűséggel halnak meg többen az influenzában és az közúti balesetekben. Mégsem félünk ezektől, pedig nagyobb a kockázat. Érdekes.

7. Úgy gondoljuk, hogy a külső tényezők jobban irányítják az életünket, mint mi saját magunk. A legtöbb babona is ebbe a kategóriába tartozik, ami ugye nagy hatással van ránk.

8. Az embereknek szimpatikusabb egy olyan személy, aki hibázik, mint aki mindig tökéletes. Mindenki a hibátlanságra törekszik, közben meg az esetlenség a befutó és nagyobb rokonszenvet is érzünk egy ilyen személy iránt. A tökéletesség pedig távolságot szül és kényelmetlen helyzeteket, a legyőzhetetlenség miatt.

9. A negatív hírek kedvezőtlenebb hatással vannak ránk, mint a pozitív hírek kedvező hatásai.

10. Hajlamosak vagyunk a múltat szebbnek látni, mint amilyen valójában volt, mikor megéltük.

11. Nem szeretjük azokat az embereket, akik rossz híreket hoznak nekünk, még akkor sem ha nekik semmi közük a hírhez. A meterológusok népszerűsége is attól függ, milyen előrejelzést mondanak. Sokszor a postásra is haragszunk, mert ő, a sok befizetésre váró számla és a rossz hírek hozója is.

12. Valószínű, hogy figyelmen kívül hagyjuk azokat az információkat, amelyek ellent mondanak, a nézeteinkkel, meggyőződésünkkel.

13. Ha hivatalos egyenruhát viselő személyt látunk, automatikusan összerándul a gyomrunk, tekintélyt parancsoló személyétől, holott egy pillanatig sem kellene félni tőlük, hiszen a legtöbb, segítő szakmában dolgozó személy.

14. Az emberek 80% úgy gondolja, hogy ő jobban vezet mint az átlagos vezetők, de szinte mindenki nem vezethet jobban a másiknál, tehát valakinek nincs igaza.

15. Ha egy termék eredeti árát látjuk először és utána vesszük észre, az akciós árát, akkor nagyobb a vásárlási kedv, mintha egyből az akciós árát pillantottuk volna meg. Ez azért lehet, mert az alku érzését keltette bennünk.

15+1 Úgy gondoljuk, hogy az itt olvasottak nem is vonatkoznak ránk, de tévedünk, mert mind igaz, csak nem szeretnénk beismerni.

Ezek az állítások, mind gondolkodási hibák, amikor nem akarjuk elfogadni, valamiről, hogy léteznek, vagy úgy gondoljuk ezek semmiképp sem jellemzőek ránk. Ez pontosan az agyunk megtévesztő játéka, amit mi minden esetben, bekebelezünk.

Ha szeretnénk, hogy ne legyünk, saját magunk által átverve, a sikeres önfejlesztés egyik jellemzője, hogy képesek vagyunk, a gondolatainkat felülbírálni és ezáltal kritikusan és logikusan gondolkozni.

Ha tetszett ez az írás szeretettel várunk a Rózsaszín szemüveg facebook oldalon is, ahol napi, pozitív megerősítéseket találsz.

Ha pedig az ásványkarkötők pozitív hatásaival ismerkednél, arra is van lehetőséged.

Forrás

Ha érdekelnek az ásvány karkötők és azoknak pozitív hatásai, akkor szeretettel várunk
az oldalon található, Rózsaszín szemüveg webshopjában.

Ásvány karkötők webáruház