A karizmatikus emberek 5 lehengerlő tulajdonsága

A karizmatikus emberek, magabiztos fellépésükkel lehengerlik a közönségüket. A megjelenésük, a személyiségük, a beszédük mind sokat elárul róluk az embereknek. Vannak nagyon karizmatikus emberek és van aki a találkozásnál, nem annyira határozott, félénkebb, visszahúzódó. A bizonytalanságot néhány lépéssel, erősíthetjük, így akár mi is beállhatunk a karizmatikus emberek csoportjába.

A karizmatikus személyek képesek az emberek csodálatára, azonnal magukra vonják a figyelmet, pedig még meg sem szólaltak. Magabiztos önbizalommal rendelkeznek és mágnesként vonzzák a hallgatóságot. Karizmatikus személyiség például Meryl Streep, akinek lenyűgöző személyisége még a filmvásznon is átjön, de lehengerlő nyilatkozatai minden interjúban megmutatkozik.

A karizmatikus emberek 5 lenyűgöző tulajdonsága

1. Megelőlegezik a bizalmat

A legfontosabb dolog amit az emberek éreznek az ilyen személyiségekkel kapcsolatban, hogy az első pillanattól, megbíznak bennük és érzik, hogy számíthatnak rájuk. Amikor másokkal társalognak tartják a szemkontaktust és teljes figyelemmel csak a beszélgető partnerére koncentrál. Sokan megnyílnak nekik azonnal, a bizalmukba fogadják, hiszen érzik az őszinte érdeklődést. Nem ítélkeznek és a pletykálkodás sem az ő világuk. Gesztusaik nyugodtak, mozgásuk harmonikus.

2. Választékos nyelvezet

A karizmatikus emberek beszéde választékos és gazdag szókinccsel rendelkezik. Szavai nem általánosságról szólnak és figyel arra is, hogy beszélgető partnere számára érthető legyen minden. Lehengerlő beszédét nem azzal éri el, hogy idegen szavaktól hemzsegő, mondatokat pufogtat. Mindig tiszteletben tartja a másik személy mondandóját, még akkor is ha nem ért vele egyet. Nem kritizál másokat, inkább leleményességén, kreativitásán múlik az is, hogy vitatkozás helyett rámutat egy másik perspektívára, az adott témában. Sokszor használja az “én” helyett a “mi” szót, így mások hamarabb a bizalmukba fogadják, hiszen így olyan mintha közös céljaik lennének.

3. Előadásmódja határozott

Amit mondunk az ugyanolyan fontos, mint ahogy előadjuk a mondanivalónkat. Sokszor az előadók, általános hangzású szövege, csak azért talál célba, mert nagyon hatékonyan adják elő. Ha hallgatóságunk van, ne habozzunk, keressük a szemkontaktust és legyen egy ritmusa a beszédünknek. Álljunk meg néha olyan részeknél, ahol szeretnénk ha emlékeznének, mert valami nagyon fontos dolgot szeretnénk közölni. A túl lassú beszéd kellemetlen a hallgatók számára, a túl gyors pedig bosszantó. A karizmatikus emberek figyelnek a beszédtempójukra is, aminek van egy folyamatos dallama.

4. Magabiztos testtartás

A karizmatikus emberek, határozottsága azonnal átüt a testtartásán keresztül is. Kihúzzák magukat, egyenes hát, egyenes nyak. Fejüket egyenesen tartják és ha valamit hangsúlyozni akarnak állukat enyhén megemelik. Magabiztosan állnak, válluk kihúzva és ez a testtartásuk határozottságot tükröz. Ezzel is jelezve, hogy nem nagyon befolyásolhatóak, szinte tekintélyt parancsoló a jelenlétük is.

5. Ruházata stílusos

A karizmatikus emberek ruházatán az látszik, hogy semmilyen divatot nem követnek, mégis elegánsak.  Képesek arra is hogy töröljenek egy színt a ruhatárunkból, csak azért mert pont bejött divatba. Ők azok akik nem állnak be a sorba, nem szeretik ami tömegcikk. Hiszen van saját ízlésük, így a legújabb divat sem befolyásolhatja őket. Egy karizmatikus nő, biztos nem a mély dekoltázsával akar hódítani, de nem is, az extra magas sarokkal, és az élénk színekkel sem kívánja felhívni magára a figyelmet. Főleg pasztell színeket és alapszíneket használ és a kiegészítőkkel bátran játszik. Egy selyemsál gyakran ott van a nyakában, amivel megjelenésére felteszi a koronát.

A karizmatikus emberek viselkedése, mind másolható, amivel mi is határozottabbak leszünk és az önbizalmunkat pedig egyenesen felturbózzuk. A karizmatikus személyiség előtt nincs lehetetlen, olyan zárt ajtók is megnyílnak előttük, ahova más bekopogni sem mer, ő pedig feltépve az ajtót, mosolyogva belép!

Kapcsolódó írás: Az önbizalom erősítésének 13 technikája

Forrás

A közösségi média felületeken is követheted a bejegyzéseket.
Facebook
Pinterest
Instagram