A boldog párkapcsolat 4 eleme Buddha szerint

A boldog párkapcsolat alapjai, az a 4 elem Buddha szerint, amit nagyon könnyű megérteni és ha használjuk is őket, akkor a társunkkal örömteli kapcsolatot hozhatunk létre. Ezeknek az elemeknek együtt kell lenni ahhoz, hogy a szerelem igazi és tartós legyen. Ha betartjuk, akkor nemcsak a társas kapcsolataink javulnak, hanem segít legyőzni a mindennapi problémákat, ami által boldogabb életet hozunk létre magunk számára.

A boldog párkapcsolat alapjai

A boldog párkapcsolat 1. eleme: Maitri – Kedvesség

A kedvesség elősegíti a tiszteletre épülő és figyelemreméltó kapcsolatot. Ez nemcsak egy vágy, hogy boldoggá tegyünk valakit, hanem képesség is. Lehet, hogy nagyon szeretünk valakit, de nem mindegy milyen módon. A kedvesség képességét kihasználva nézzük meg azt a személyt akit szeretünk. Ha alaposan megismertük őt, akkor rájövünk, hogyan kell őt jól szeretni. Szánjunk időt ennek a tanulására, vizsgáljuk meg alaposan, figyeljünk a szavaira. Így könnyebben megértjük és képet kapunk arról, hogyan érdemes szeretni, hogy kiteljesedjen társunkkal egy örömteli párkapcsolat.

Kapcsolódó írás: 7 biztos jel, hogy a pasi szerelmes beléd

A boldog párkapcsolat 2. eleme: Karuna – Együttérzés

Az igazi szerelem második eleme az együttérzés. Ez a képesség megkönnyíti a másikat fájdalma elviselésében. Segít megérteni, ha bánatos és támogatjuk  a nehéz időkben. Kérdezzük meg mi bántja és hogy tudunk neki segíteni valamit, hogy könnyebben legyőzze fájdalmát. A boldog párkapcsolat alapjai csak megerősítik a beszélgetés kezdeményezésétől, a megértés és a segítségnyújtás lehetőségétől a szerelmünkkel való kapcsolatot. Az együttérzés kölcsönös lojalitást és mély elkötelezettséget jelent mindkettőnk számára.

Az ikerláng kapcsolat 7 elementáris lépcsőfoka

A boldog párkapcsolat 3. eleme: Mudita – Boldogság

A szerelem négy eleme közül, ez az egyik legfontosabb és össze is kapcsolja mind a négy elemet. Ha nincs öröm, vagy boldogság a szerelemben, akkor az nem is igazi szerelem. Ha szerelmesek vagyunk, örömünkben a szeretetünk is erősebbé válik. Ha nincs boldogság a szerelemben, akkor már nincs szeretet sem. Szánjunk időt az olyan dolgokra, ami örömet okoz a társunknak, vagy mindkettőnknek, meg olyat is, ami egyedül is örömmel tölt el. A boldog párkapcsolat fontos része ez a fejlődési szakasz is, mert ha örömöt lelünk egyedül, az már a személyi fejlődésünk  csúcsa. Hiszen csak akkor tudunk egymásnak is határtalan boldogságot adni, ha már magunkra találtunk, nemcsak együtt, hanem külön – külön is.

A boldogság 10 tudományosan bizonyított ténye

A boldog párkapcsolat 4. eleme: Upeksha – Szabadság

Ha a szerelem igazi, akkor mindkét félnek szabadnak kell éreznie a kapcsolatot. Minden embernek szabadnak kell lennie, hogy megmaradjon saját egyénisége. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy önmagunk legyünk, szabadon fejlődhessünk. Akkor tud jól működni egy kapcsolat, ha megmarad a szabadság minkét fél számára. Csináljunk olyan dolgokat amiket szeretünk külön is és élvezzük minden percét. Ha megvan a szabadság, mindkét fél tökéletesen tud fejlődni és a közös pillanatokat is nagyobb intenzitással éljük meg.

Kapcsolódó írás: 5 szeretetnyelv a boldog kapcsolat titka

Buddha tanításai az élet minden területén megállja a helyét, de a szerelem kérdésének is nagy figyelmet szentelt. A szerelem akkor teljes, ha tanulságos, örömet és boldogságot ad az életünknek. A boldog párkapcsolat alapjai, ez a négy elem is egyszerűbbé teszi számunkra az igaz szerelmet.

“A szeretet a belső lélek ajándéka a másiknak, így mindkettő lehet egy egész.”
Buddha

Forrás