A rossz szokások 6 meglepő előnyei

A rossz szokások, megvetést váltanak ki az emberekből és sokan elítélik ezeket a viselkedési formákat. Rossz szokása mindenkinek van és általában le akarjuk beszélni egymást róla. Egyes tanulmányok viszont kimutatták, hogy a rossz szokások némelyike nem is olyan szörnyű. Most megmutatjuk, hogy néhány rossz szokás, milyen előnyökkel jár.

A rossz szokások 6 meglepő előnyei

1. A lusta ember hatékonyabb

A nagy kihívást igénylő feladatokra a lusta emberek a legalkalmasabbak. Ők mivel kényelmes emberek, nem szeretik a sok mozgással járó feladatokat, de mivel spórolnak az energiájukkal, ezért sokkal hatékonyabb az agyi kapacitásuk. A lusta embereknek a legjobb problémamegoldó képességük van. A milliárdos Bill Gates is azt nyilatkozta egyszer, hogy ő mindig ilyen típusú embert keres, mert ők tudják a legjobban ellátni a nehéz feladatokat.

2. A szarkazmus serkenti a kreativitást

Senki sem szereti a csípős gúnyt, de tény, hogy nagyobb kreativitással jár, aki ezt használja, mivel az elhangzott keserű szavakat, azonosítani és értelmezni kell. Mindkét felet, gondolkodásra ösztönzi, aki mondja és aki kapja is,  hiszen fel kell ismerni a szó szerinti és a tényleges jelentés közötti különbséget. Ezeket a gúnyokat, mértékkel és finoman használva, kreatív gondolkodáshoz segít mindenkit hozzá.

3. A halogatás nagyobb koncentrálást idéz elő

Sok kényelmes ember az utolsó pillanatig vár, hogy a kötelező munkát elvégezze, utána viszont a legapróbb részletekre is összpontosít. Ugyanis, ha jóval a határidő előtt kezdünk hozzá a feladathoz, hajlamosak vagyunk felesleges részleteket hozzátenni, amit később úgyis elveszünk belőle. Ha viszont az utolsó pillanatban fogunk hozzá, akkor a ránk nehezedő stressz segít, hogy hatékonyak legyünk és már semmilyen felesleges információra nem marad időnk. Csak arra fogunk összpontosítani, amire valóban szükségünk van és az időhiány miatt, még hamarabb is végzünk vele.

4. A káromkodás csökkenti a stresszt

A káromkodás az egyik legelőnytelenebb tulajdonság, de ennek is vannak előnyei. A trágár beszédet használó személy, jobban képes kezelni az érzelmeit és bebizonyították, hogy hatására a stressz erősen csökken. Egyes tanulmányok arra is rávilágítottak, hogy a káromkodás, természetes fájdalomcsillapító hatású is. Kutatók arra kérték az önkénteseket, hogy jeges vízbe tartsák a kezüket és káromkodhattak közben. Káromkodás közben nagyobb volt a fájdalomküszöbük és tovább bírták a kínt. Közben a szívfrekvencia is magasabb értéket mutatott, ami arra utalt, hogy a szervezet természetes stresszvédő faktora is beindult.

5. Az álmodozás, segíti a problémamegoldó képességünket

Ha álmodozásra hajlamosak vagyunk, az sem feltétlenül rossz dolog. Ha gondolataink elkalandoznak az magasabb intelligenciára vall és egy tanulmány szerint a problémamegoldó képességünk is magasabb. A kutatás során MRI berendezést használva 100 résztvevőt vizsgáltak. Az agyi funkciók mérésekor a legmagasabb eredményeket a szellemi és kreatív tevékenységekben, a magukat álmodozónak  nevezett résztvevők érték el. Ennek az a magyarázata, hogy a nagyobb agyi hatékonyság, növeli a gondolkodási képességet.

Kapcsolódó írás: 13 módja, hogy jobban szeresd magad

6. A pletykálkodás mélyebb barátságokat eredményez

A pletykálkodást mindenki rossz dolognak tartja, de még ennek is van pozitív oldala. Egy jó beszélgetés a barátokkal, amibe belefér egy kis pletyka is, növeli az oxitocint, amit szeretet hormonnak is neveznek. Ez a hormon azonnal hangulatjavító hatású és közelebb hozza az embereket egymáshoz. Javítja a bizalmat és a nagylelkűséget, ami megerősíti a barátságokat, és a közeli emberi kapcsolatokat.

Láthatjuk, hogy ezek a rossz szokások, nem mindig negatívak, kipróbálhatjuk és kihasználhatjuk az előnyeit. A legtöbb rossz szokás növeli a kreativitást, vagy boldogabbak leszünk tőle. A lustaság is természetes, mert így készül fel a testünk és az agyunk a nagyobb feladatra.

Tehát a rossz szokás, jó Neked! 🙂

Ha tetszett ez az írás szeretettel várunk a Rózsaszín szemüveg facebook oldalon is, ahol napi, pozitív megerősítéseket találsz.

Ha pedig az ásványkarkötők is érdekelnek téged, akkor várunk a Rózsaszín szemüveg instagram oldalunkon is.

Forrás