10 jel hogy a spirituális ébredés küszöbén állsz

spirituális ébredés

10 jel hogy a spirituális ébredés küszöbén állsz

 

A spirituális ébredés küszöbén, egyre többet foglalkoztat minket az a tudat, hogy vajon mi az élet igazi értelme? Mi a létezésünk legfőbb célja? Ha mi is feltettük már magunknak ezt a kérdést, akkor biztos a spirituális ébredés kezdeti szakaszában vagyunk. A spirituális ember azt vallja, hogy a létezés pusztán, nem öncélú, hanem egy magasabb szintű célt és értelmet szolgál.

A világot úgy értelmezi, hogy minden cselekedete amit tesz, visszahat életére és ez a karma. A spirituális ébredés megélése után, úgy gondoljuk, hogy az élet több kell, hogy legyen, mint egy egyszer megélt és megismételhetetlen létezés. Ez a szellemi ébredés segít minket ahhoz, hogy látni fogjuk, az élet legapróbb szépségeit is magunk körül.

A spirituális ébredés 10 határozottan megmutatkozó jele

 

1. A materializmus elutasítása

A legtöbb ember egész életében, az anyagi javak hajszolásával foglalkozik. Amikor spirituális ébredést tapasztalunk, a kézzel fogható anyagi javak, nem lesznek fontosak számunkra. A lélek dolgai előtérbe kerülnek, a tárgyi dolgok iránti vágyunk pedig csökken. Rájövünk, hogy a pénzen, nem tudunk boldogságot venni, hiszen bármilyen megvásárolt tárgy, nem gyógyítja a boldogtalanságunkat.

2. Szükségünk lesz a magányra

Sok ember fél egyedül lenni, de az egyedüllét, nem egyenlő a magánnyal. A spirituális ébredés megtalálásához szükségünk lesz a magányra. Ahogyan felismerjük a valódi önmagunkat, az egyedüllét nem fog megijeszteni minket. Keressük majd a csendes, nyugodt pillanatokat mikor befelé fordulhatunk és kapcsolódhatunk az Univerzum határtalan erőihez.

3. Az igazságot keressük

Nem fogunk azon aggódni, hogy mások mit gondolnak rólunk, hanem nekünk az igazság fontosabb lesz. Az igazságot meg fogjuk találni minden szituációban, más emberekben is, mert több szempontból vizsgáljuk már a helyzeteket. A régi dolgokat, megkérdőjelezzük, a berögzült hiedelmek alól felszabadítjuk magunkat. A spirituális ébredés jele, hogy másokkal szembeni elvárások terhét is le tudjuk tenni, hiszen az igazság fontosabb lesz számunkra, mindenek felett.

4. Átmeneti ürességet érezhetünk

A boldogság belülről jön. Amikor felismerjük, hogy az anyagi javak nem fontosak számunkra, egy tátongó ürességet érezhetünk. A régi gondolkodásunk elengedésével depressziót és szorongást tapasztalhatunk. Eddigi életünk a karrier megteremtéséről és a pénz hajszolásáról szólt.

A spirituális ébredés előszobájában, ezek mivel már nem okoznak örömet számunkra, bizonytalanság érzése kerít majd hatalmába. Hiszen hogyan tovább? De ne ijedjünk meg tőle. Ezt a szorongó állapotot, a Lélek sötét éjszakájának is nevezik. Ne veszítsük el a reményt folytassuk a keresést.

Kérdezzünk az Univerzumtól, nyitott, őszinte szível. Az Univerzum pedig válaszolni fog nekünk.

 

5. Felismerjük a hála hatalmát

Az anyagi szükségletek elengedése után, nagyobb hálát fogunk tapasztalni az élet bőségeiről. Észre fogjuk venni minél hálásabbak leszünk, annál több dolgot kapunk, amiért szintén hálát adhatunk. Ami a legtöbb embernek magától értetődő dolog, mi azokért is hálásak leszünk. Felébredtünk reggel, folyik a meleg víz a csapból, van reggeli az asztalon… ez mind hatalmas hálával és boldogsággal tölt el minket.

6. Megerősödik az empátia

A hála jelentős szerepet tölt be az életünkbe, de az együttérzés is felerősödik bennünk, más emberek iránt. Nemcsak mások örömét, hanem fájdalmát is érezzük és ez erős megterhelést jelenthet a lelkünknek. Ehhez a megemelkedett empátia érzéshez hamar hozzászokunk. Annyira mély lesz a vágy, hogy másokon segítsünk, hiszen tudjuk, ezzel a cselekedetünkkel, az egész világ jobbá válik. Az empátia és a hála kiszorítja a félelmet és a haragot az elménkből, így a spirituális ébredés következménye, hogy megtapasztaljuk a lelki békét.

7. Megnövekedett intuíció

Többször fogunk tapasztalni véletlen egybeeséseket az életünk ezen szakaszán. De ezek nem véletlenek, hanem egy jel, hogy szinkronban vagyunk az Univerzummal, és a legmagasabb erőkkel. Ez a vonzás törvényének a része. Amikor összpontosítunk, meditálunk, hálánkat fejezzük ki, akkor a jó dolgokat fogjuk bevonzani az életünkbe. Amikor bízzunk az intuíciónkban, biztonsággal tudjuk, hogy jót cselekszünk. Már kevésbé aggódunk, mit gondolnak mások, hiszen tudjuk mi a legjobb számunkra.

8. Látni fogjuk a szépségét mindennek

A spirituális ébredés velejárója, hogy a körülöttünk történő dolgokra nagyon érzékenyek leszünk. Meglátjuk a szépségét mindenkinek és körülöttünk mindennek. Az embereket elfogadjuk a hibáikkal együtt, hiszen tudjuk mi sem vagyunk tökéletesek. Észrevesszük a természet csodálatos zenéjét, a madarak csiripelését, az eső kopogását, a szél susogását. Az emberi kapcsolatainknál a minőséget választjuk és erős hálát érzünk a hozzánk közel álló személyek felé. Boldogok leszünk és szabadok.

9. A szükségleteink fontossá válnak

Észrevesszük a testünk igényeit és komolyan is vesszük őket. Több időt szánunk a pihenésre és tudatosan figyelünk, hogy a szervezetünk sose merüljön le. Az egészséges táplálkozás is nagyon fontos lesz számunkra. A rendszeres mozgás pedig a mindennapi életünk része lesz. Hiszen tudjuk az egészséges fizikai testünk nélkül, mit sem ér a lélek.

10. Elfogadjuk a rossz dolgokat

Tudjuk és elfogadjuk, hogy minden okkal történik körülöttünk. Minden. A rossz dolgok is minket szolgálnak. Ez egy nagyon nagy belső békét hoz el nekünk, hiszen azzal hogy elfogadjuk a rossz dolgokat is, nem lesz többé fogás rajtunk. Nincs senki és semmi, ami megtörhet minket. Csak létezünk, szabadon, boldogan, az Univerzum védelmező gyermekeként.

A spirituális ébredés, egy egész életen át tartó hosszú utazás lesz. Ha felébredtünk, soha nem akarunk visszamenni oda ahonnan jöttünk. Az a világ már rideg és idegen lesz számunkra. Ez a mélyen megélt lelki újjászületés, hatalmas önbizalmat teremt és elpusztítja minden félelmünket.

Kinyílik számunkra egy ismeretlen, de csodálatos világ!

Kapcsolódó írások:

Ha tetszett ez az írás szeretettel várunk a Rózsaszín szemüveg facebook oldalon is, ahol napi, pozitív megerősítéseket találsz.

Ha pedig az ásványkarkötők pozitív hatásaival ismerkednél, arra is van lehetőséged.

Forrás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter