13 módja, hogy jobban szeresd magad

Sokan küzdünk azzal, hogy elfogadjuk önmagukat és szeretni tudjuk azt az embert akik, valójában vagyunk. Nem érezzük jól magunkat a bőrünkben és ezen mégsem próbálunk meg változtatni. Azonban, ha nem tudjuk magunkat szeretni, másoktól hogy várhatnánk el, hogy kedveljenek minket. Szeretjük a szüleinket, testvéreinket, barátainkat és elfogadjuk azt is amit nem szeretünk bennük, viszont magunkkal szemben ezt mégsem tudjuk megtenni.

Ha elsajátítjuk az önszeretet művészetét, akkor jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Ez segít, abban, hogy elfogadjuk a hibáinkat és azokkal együtt is tudjuk szeretni személyiségünket. Ha bizalmatlanok vagyunk magunkhoz, ez az idézet is megerősíthet minket:

“Úgy vagyunk tökéletesek, hogy nem vagyunk tökéletesek.”
Mive Nolis

Miután megtanuljuk, hogyan tudjuk magunkat jobban szeretni, hatalmas változásokat fogunk tapasztalni. Az életminőségünk növekedni fog, hiszen határozottabbak leszünk és nagyobb önbizalommal fogunk rendelkezni. Nem fogunk függeni mások véleményétől és az emberi kapcsolataink is javulni fognak.

13 módja, hogy jobban szeresd magad

1. Bocsássunk meg magunknak

A megbocsátás egy felszabadító érzés. Nemcsak akkor amikor más embereknek bocsátunk meg, hanem, ha magunknak is meg tudunk bocsátani a múltbéli történtekért. A düh és a frusztráció csak fájdalmat okoz nekünk, ha viszont elfogadjuk őket, nagy lépést teszünk az önérzetünk erősítése felé és a régi sebeink is begyógyulnak.

2. Engedjük el a múltat

A múltban ami megtörtént azon már nem tudunk változtatni, de azon tudunk, hogy hogyan kezeljük őket és ez csak egyedül rajtunk múlik. Ha megengedjük a múltnak, hogy folyamatosan kísértsen minket, akkor megfosztjuk magunkat a jelen pillanataitól és örömeitől. A múlt negatív emlékei, az elégedetlenség, a bánat és a harag forrása és ezek az érzelmek, még az önbizalmunkat is megtépázzák.

3. Némítsuk el a belső kritikát

Mindenkinek van egy belső hangja, ami folyamatosan bírál minket, bármit csinálunk. Ez a belső hang, valójában nagyon hasznos, mert segít abban, hogy rájöjjünk, melyik területünkön kell javítanunk. De vigyázzunk, mert ez sokszor csak egy belső negatív önbeszélgetés, saját magunkkal és ez a belső hang állít meg minket abban, hogy fejlődjünk. Ha ezt a párbeszédet, pozitív megerősítéseket használva folytatjuk, akkor nagy előrelépéseket teszünk arra, hogy jobban szeressük magunkat.

Kapcsolódó írás: A pozitív megerősítések hatalmas ereje

4. Ne törekedjünk a tökéletességre

Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, amin nem mindig tudunk változtatni. Ezeket fogadjuk el, hiszen ha a barátaink is el tudnak fogadni velük, akkor nekünk sem kell szégyenkezni miattuk. A cél az, hogy legyünk tudatában az összes hibáinknak, de szeressük meg és fogadjuk el őket.

5. Legyünk türelmesek

Ha kihívásokkal találjuk szembe magunkat, akkor a türelem, legyen a legfőbb barátunk. Ahhoz hogy megszeressük személyünket, ugyanúgy kell hozzáállni, mint egy új barát megismeréséhez. Legyünk önmagunkhoz kedvesek, szeretettel teliek és legfőképpen türelmesek, mert csak így tudjuk megadni a tiszteletet is, ami igenis jár nekünk.

6. Legyünk hálásak

A hála fogalma, a boldog és kiegyensúlyozott élet alapja. Ha hálát adunk, csökkentjük az elégedetlenség és a boldogtalanság érzését. Sokan megtanultunk hálát adni, de az önhála még mindig ritka fogalom. Naponta emlékeztessük magunkat az erősségeinkre, a tehetségünkre, az elért sikereinkre, és adjunk hálát azért is, hogy milyen emberek vagyunk valójában. Ezek mind nagyon fontosak, hogy megtanuljuk jobban szeretni magunkat.

Kapcsolódó írás: A hála 7 pozitív hatása életünkre

7. Kényeztessük magunkat

Az életünk ne csak arról szóljon, hogy küzdünk az álmainkért, hanem jutalmazzuk meg magunkat a kisebb sikereink után is. Vegyünk apró ajándékokat magunknak, például azért mert elkezdtünk futni, vagy belefogtunk a fogyókúrába. Tűzünk ki kisebb célt, például 1 hétig minden nap eszem valamilyen zöldséget, vagy 1 hétig tudatosan figyelek arra, hogy megigyam a napi 2 liter vizemet. Ha teljesítettük a kitűzött célt, ajándékozzuk meg magunkat valamivel. Ezzel is megerősítjük azt, hogy szeretjük azt az embert akik vagyunk és büszkék vagyunk rá.

8. Töltsünk több időt a belső énünkkel

A családdal, barátokkal rendszeresen találkozunk, de a belső énünkkel való találkozásokat hanyagoljuk. Pedig ez a legfontosabb, hogy eljussunk arra a szintre, hogy az egyedüllét is örömet okozzon. Fontos a magunkkal töltött minőségi idő, amikor a szenvedélyünknek élünk, bármi legyen az, mély kapcsolatot kell kialakítani saját magunkkal. Sokan azért kerülik az egyedüllétet, mert fájdalmas a magány. Ne féljünk tőle, mert segít jobban megismerni személyünket és elmélyíteni az elménk gondolatait.

9. Legyünk függetlenek

Azért nem tudják szeretni magukat az emberek, mert befolyásolja mások véleménye őket. Ez egy rossz út, hiszen ha megismerjük önmagunkat, csak mi tudjuk mi a jó nekünk, a többi tanács, csak egy külső vélemény lesz. Mi ismerjük az előzményeket, a mikénteket és a miérteket is. Természetesen az igaz baráti jó tanácsokat, ne kezeljük felszínesen, mert egy őszinte barát, már szinte annyira ismer minket, mint mi saját magunkat.

10. Tanuljunk valami újat

A napi rutin, megfoszt minket az izgalomtól és a naponta átélt örömöktől, hiszen az életünkbe nem történik semmi újdonság. Ha elégedetlenek vagyunk az életünk monotonitásával, akkor valószínű magunkkal sem vagyunk, szerető viszonyban. Ha úgy élünk a világban, hogy mindig törekszünk arra hogy tanuljunk valamit, akkor határozottan megfűszerezzük életünket és színesebb emberré válunk.

11. Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz

A folyamatos összehasonlítás, nem hozzáad, hanem csak elvesz az életünkből. Hiszen ezek az összehasonlítások, sosem lesznek reálisak. Ahelyett, hogy összehasonlítanánk magunkat másokkal, csak hasonlítsuk össze magunkat a tegnapi énünkkel. Egyedül annál kell jobbá válni.

12. Vegyük körül magunkat szerető emberekkel

Azok az emberek, akik körülvesznek minket, nagy mértékben befolyásolják, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Ha támogató gondoskodó, szerető emberek vesznek körül, akkor nagyobb valószínűséggel jobban tudjuk magunkat is szeretni. Ha viszont olyan személyek vannak körülöttünk, akik folyamatosan kritizálnak minket, akkor rosszul fogjuk érezni magunkat a bőrünkben is.

13. Legyünk őszinték magunkhoz

Ha jobban szeretnénk magunkat tisztelni, akkor kényelmetlen kérdésekben is őszintének kell lennünk önmagunkhoz. Ezzel a becsületességgel tesszük a legnagyobb ugrást önmagunk szeretetére. Őszinteség nélkül, csak a felszínt kapargatjuk, ami nem vezet sehova, hiszen a magunk megismerésére is, csak az egyenes út vezet.

13+1 Ne csak magunkra gondoljunk

Ha másoknak segítünk, értelmet és célt nyer az életünk. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a másokon való segítés, boldogabb életet eredményez. Ne csak arra gondoljunk, hogyan tudnánk magunkat jobban szeretni, hanem azt is helyezzük előtérbe, hogy ezt a szeretetet, hogyan tudnánk megosztani másokkal. Már ez sokkal vonzóbbá tesz minket és a visszajelzés is az lesz, hogy nagylelkű, kedves emberek vagyunk.

A szeretet megtanulása, türelmet igényel. Ha készen állunk a változtatásokra, ösztönözzük magunkat arra, hogy naponta gyakoroljuk őket.

Ha szokásunkká válik, minden egyes nap kicsit szerethetőbbek és ezáltal jobb emberek is leszünk.

Ha szeretnél a Rózsaszín szemüveg facebook oldal tagja lenni, csatlakozz te is, szeretettel várunk!

Forrás

Ha érdekelnek az ásvány karkötők és azoknak pozitív hatásai, akkor szeretettel várunk
az oldalon található, Rózsaszín szemüveg webshopjában.

Ásvány karkötők webáruház