A hála 7 pozitív hatása az életünkre

A hála pozitív hatása már akkor megmutatkozik, ha beépül a hétköznapokban a napi rutinunkban, hiszen akkor az egészségünkre is kedvezően fog hatni. Általa csökken a stressz, a pozitív gondolatok hatására, pedig javul a kedélyállapotunk, ezáltal a mentális egészségünk is. Ha pedig mentálisan egészségesek vagyunk nagyobb tettekre leszünk képesek és a betegségek is elkerülnek minket.

Nézzük akkor hogy a hála pozitív hatása, miképpen befolyásolja életünket

1. A hála segít a könnyebb elalvásban

Sokszor tele van az agyunk mindenféle gondolatokkal, mire ágyba kerülünk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk végigpörgetni újra mi minden történt velünk aznap. Ha nem jön álom a szemünkre a bárányok számolgatása helyett, kezdjük el végiggondolni mi mindenért lehetünk hálásak a mai napon! Az ötödik hálás dolog után már alszunk is… hosszabb, mélyebb, nyugodtabb alvásunk lesz, a hálás gondolatok miatt.

2. A hála pozitív hatása, segít a depresszió leküzdésében

A depressziós emberek a dolgok rossz oldalát látják elkeseredésükben. Viszont ha elkezdenek leírni egy listát, hogy miért lehetnek hálásak, nagyfokú javulás mutatkozik náluk. Jobb lesz a kedélyállapotuk, mert megváltozik az önképük, a világnézetük. Mindez csak attól, hogy papírra vetették a pozitív gondolataikat és hogy mit köszönhetnek meg.

3. A hála segít jobb társsá válni

Akár barát, vagy házastársról van szó, ha a társunk jó tulajdonságaira fókuszálunk, akkor jobb lesz a kapcsolatunk is. Mert nem a rossz tulajdonságokkal foglalkozzunk, hanem az értékeiért leszünk hálásak. Dicsérjük meg, ismerjük el, így a kapcsolatunk is elmélyül és pozitív irányban fog változni.

Az ölelés gyógyterápia, 9 ok hogy gyakrabban tegyük

4. A hála pozitív hatása, hogy segít a különböző függőség leküzdésében

Sok függőség, mint a cigaretta is abból ered, hogy valami hiányzik az életünkből, ezt a hiányt próbáljuk pótolni vele. Ha hálával gondolunk a körülöttünk zajló eseményekre, akkor arra fogunk koncentrálni és nem arra ami valójában hiányzik. Legyünk hálásak azért, hogy van fűtés a lakásban, van két lábunk és ne akarjuk a függőség által nyújtott pótcselekvéssel, a természet adta egészségünket roncsolni.

5. A hála segít jobb vezetővé, alkalmazottá válni

Ha egy vezető ki tudja fejezni háláját a munkatársai felé akkor azok termelékenyebb munkára lesznek motiválva. A hála már egy köszönöm szóban is megmutatkozhat. A hálás munkatársak pedig cserébe boldogabb és ezáltal hatékonyabb munkára lesznek képesek. Egy ártatlan mondat a főnöktől a nap végén: Kedves Kollégák! Köszönöm szépen a mai napi munkájukat! – nagyot ütne.

13 fejbekólintós Müller Péter idézet

6. A hála pozitív hatása, hogy türelmesebbé tesz

Bármilyen célt tüzünk ki magunk elé, az elérése távoli cél. Viszont ha hálásak vagyunk már a cél felé vezető utazásban, akkor kitartóbbak leszünk. Ha fogyókúrázunk nem fogunk elcsábulni a csokitorta irányában ebéd után, mert arra gondolunk, mennyi súlytól megszabadultunk már. Ez a hálás gondolat fog erőt adni hogy, ne inogjunk meg és csináljuk végig a győzelemig.

7. A hála javítja az önbizalmat

Ha hálát adunk mindenért ami pozitív bennünk, az az önbecsülésünket is erősíti. Például, hálás vagyok, mert segítőkész vagyok, barátságos vagyok, egészséges vagyok! Ha tisztába vagyunk az értékeinkkel és bízunk magunkban, az az önbizalmunkat is pozitív irányban befolyásolja. 

Vegyük komolyan a hála  fogalmát, próbáljuk ki, legyen ez a napunk kezdete és vége. Észre fogjuk venni azonnal, hogy mekkora szunnyadó energiákat szabadít fel bennünk! 

Kapcsolódó írások:

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportjához is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz.

Ha pedig az ásványkarkötők szerelmese vagy, akkor csatlakozz a Rózsaszín szemüveg ásványkarkötő shop facebook oldalunkhoz, ahol régi és új termékekről, valamint az akciókról értesülhetsz.

További közösségi média felületeken is megtalálod a Rózsaszín szemüveg oldalát:

Ha érdekelnek az ásvány karkötők és azoknak pozitív hatásai, akkor szeretettel várunk
az oldalon található, Rózsaszín szemüveg webshopjában.

Ásvány karkötők webáruház