A nem akarom dolgok káros hatásai

A nem akarom dolgok káros hatásai

A nem akarom dolgok, káros hatásai


Az összes negatív energia, a nem akarom dolgok, szomorú eredménye. Van hogy bűntudat formájában jelentkezik, de hívhatjuk kételynek, kellemetlenségnek, félelemnek, szemrehányásnak is. A legtöbb gondolatunk, olyan dolgok körül forog, amelyeket valójában nem is akarunk. Ezeket a gondolatokat a tudatalattink ösztönösen generálja és nagyon károsan hatnak életünkre.

A “nem akarom dolgoknak” sok formája létezik:

 • nem akarunk elkésni a munkahelyünkről,
 • nem akarjuk hogy essen az eső,
 • nem akarjuk, hogy nagy hőség legyen,
 • nem akarjuk, hogy a főnökünk haragudjon ránk,
 • nem akarunk túlsúlyosak lenni,
 • nem akarunk betegek lenni,
 • nem akarunk reggel felkelni,
 • nem akarunk várakozni,
 • nem akarunk több adósságot,
 • nem akarjuk hogy elhagyjanak.

Ezekből a “nem akarom dolgokból” a legjelentéktelenebb is nagyon rossz hatással van ránk. Ezek a gondolatok, mivel egész nap velünk vannak, negatív rezgéseket produkálnak. És ezek a rezgések befolyásolják az egész személyes világunkat.

Vannak még a múltunkból hordozott “nem akarom-ok”, amiket a “bárcsak” szó mögé rejtünk:

 • bárcsak más szüleim lettek volna,
 • bárcsak annak idején tovább tanultam volna,
 • bárcsak más társat választottam volna magamnak,
 • bárcsak ki mertem volna lépni a munkahelyemről.

A “bárcsak” szó a “nem akarom” múlt ideje, hiszen nem akartam ilyen szülőket. Nem akartam, hogy diploma nélkül kelljen munkát keresnem. Nem akartam boldogtalan párkapcsolatot. Nem akartam rosszul fizető állást.

A “negatív akarások” szintén jól álcázott “nem akarom dolgok”.

 • Össze akarom szedni magam.
 • Szeretnék kimászni az adósságomból.
 • Szeretnék lefogyni.
 • Szeretnék leszokni a dohányzásról.
 • Szeretném ha megjavulna a házasságom.
 • Szeretnék olyan állást, ahol több pénzt kereshetek.

Ezek első hallásra pozitív gondolatoknak tűnnek, mert nem tartalmazzák a “nem akarom” állításokat, pedig célzásokat teszünk arra, hogy mit nem akarunk. Mivel azt kapjuk amire koncentrálunk, már úton is van felénk a kérés. Ezekkel a gondolatokkal az a baj, hogy folyamatosan rájuk gondolunk, ezzel is megerősítve az érzést.

Ha valamit nagyon nem akarunk, például féltjük az autónkat, akkor pont olyan rezgéseket fogunk vonzani, ami az autónkba segít kárt tenni.


Például tolatásnál nekiütközünk a padkának, vagy parkolásnál meghúzzák az autónkat. Ha nem akarunk kellemetlen szomszédokat kapni és ettől félünk, a gondolataink-e körül forognak. Tehát akkor, a kellemetlen és hangos szomszédokat fogjuk vonzani. 

Ha valamire gondolunk, minden hasonló frekvencián áramló dolgot behívunk vele együtt. Ha a rezgések összeillenek, akkor is megkapjuk őket, ha nem összpontosítottunk rájuk. Ezért sokszor történnek velünk, olyan szerencsétlenségek sorozata, ami még az alapproblémánknál is nagyobb és pontosan azokat is mi hívtuk magunkhoz. A  gondolataink is ugyanígy működnek, az azonos frekvenciájú dolgokkal hasonló rezgésű dolgokat vonzunk.

A “nem akarom dolgok” legnagyobb része jelentéktelen, mégis mindegyikkel, csak negatív áramlásokat bocsátunk ki. Ezek a gondolatok soha nem fognak olyan érzéseket visszavonzani, aminek egy kicsi köze is van az örömhöz. És azért nem mert nem képesek rá.

Az örömteli dolgok teljesen más frekvencián mozognak. Ha erre figyelünk, képesek leszünk eljutni egy olyan állapotban, amikor folyamatosan pozitív energiákat juttatunk az életünkben.

A “nem akarom dolgokkal “ szándékosan távol tartjuk magunkat a jólét magasabb energiáitól.


Ha valamire sokáig gondolunk amit nem akarunk, azt magunkhoz vonzzuk és az is vonzani kezd bennünket. Ha bármilyen erősségű érzelemmel gondolunk valamilyen “nem akarom dologra”, akkor automatikusan hasonló frekvenciájú rossz dolgok fognak történni velünk.

Kapcsolódó írás: A vonzás törvénye, amikor nem fog működni neked

A világegyetemben minden hatással van a rezgésekre. Ezek a rezgések a látást, a tapintást, a szaglást, ízlelést és az érzelmeket jelentik. Amikor nagyon boldogok, szerelmesek vagyunk, akkor ezek az érzések is a rezgéseknek a következményei. Ha idegesek vagyunk, bűntudatunk van, vagy neheztelünk valakire, azok az érzések is a rezgések miatt alakulnak ki nálunk. Ezért meg kell tanulnunk mikor milyen érzelmeink vannak. Mikor vagyunk fásultak és mikor igazán boldogok.

Ha lehangoltak vagyunk az azért van, mert nem rezgünk együtt a tiszta pozitív energiánkkal. Minél inkább szinkronban vagyunk eredeti energiánkkal, annál jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Ha magas frekvenciájú örömöt áramoltatnánk, akkor bőség, gazdagság, siker és egészség várna ránk. De mi általában, negatív rezgéseket bocsátunk ki. Ez a negatív rezgés, azt jelenti, hogy elvágjuk magunkat a boldog élettől.

Életben vagyunk ugyan, de nem élünk.


Amíg nem leszünk képesek jól érezni magunkat, addig ebben a csapdában leszünk. A saját csapdánkban. Minden negatív érzelem annak a hiányából származik, hogy valamit szerettünk volna, de… viszont, ha a másik oldalról nézzük, ez nagyon kedvező helyzet. Hiszen, csak a sok “nem akaromból” tudhatjuk meg, hogy mit “akarunk”. Tehát örüljünk és adjunk hálát érte.

Hiszen a “nem akarom dolgok” egy felhívás, hogy ébredjünk fel és mászunk ki a sötét gödrünkből a fénybe.


Ha szereted a pozitív gondolatokat, csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook oldal táborához is. Ott napi szinten pozitív megerősítéseket találsz, ami segít, hogy a napod jól induljon és hogy tökéletes legyen.

Forrás: Lynn Grabhorn – A vonzás hatalma című könyv

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: twitter
Twitter