20 dolog amit meg fogsz bánni ha megöregszel

meg fogsz bánni ha megöregszel

20 dolog amit meg fogsz bánni ha megöregszel

 

Mi az amit meg fogsz bánni ha megöregszel, hiszen az idő sokkal gyorsabban telik, mint azt valaha is érzékelni tudjuk, ezért rohamtempóban növekszik ez a lista is. Ne halogassunk, ne várjunk, hanem éljünk a jelenbe és élvezzük az életünket most. Idős embereket kérdeztek meg, hogy mit bántak a legjobban, amit nem tettek meg, fiatalabb korunkban. A legtöbben ezeket a válaszokat mondták és talán segít, hogy változtassunk és mi ne bánjuk meg ezeket a dolgokat később.

Ezeket a dolgokat fogod bánni, ha elmulasztod életed valamelyik szakaszában

 

1. Túl sokat drámáztál apróságokon

Túl sok időt töltünk azzal, hogy nem vagyunk elég jók, elég csinosak, elég intelligensek. Ha megélünk egy bizonyos kort rá fogunk jönni, bármilyenek is vagyunk, elég jók vagyunk!

 

2. Nem hagytál fel a szörnyű munkáddal

Mindenkinek vannak kötelező kiadásai és a számlákat is fizetni kell. De ha nem hiszünk benne, hogy jobb is lehetne, akkor egy nap felébredünk és rájövünk, hogy 40 évet töltöttünk  a pokolban.

 

3. Haragot tartottál emberekkel

Mi értelme a haragnak. Csak magunkat mérgezzük vele, hiszen akire haragszunk, ő a vívódásunkat nem érzi. Sőt lehet hogy nem is gondol ránk. Egy embernek ártunk csak vele és azok mi vagyunk.

 

4. Túl sokat dolgoztál

Senki sem tekint vissza a halálos ágyán arra, hogy több időt kellett volna töltenie az irodában. Azt viszont kívánják, hogy több időt kellett volna tölteni a családdal, barátokkal és a hobbijukkal.

 

5. Nem utaztál, amikor esélyed volt rá

Amikor idősödünk, az utazás egyre nehezebbé válik. Főleg ha családunk van, még több főnek is kell fizetni az utat, fiatal korunkban viszont csak magunknak. Ha a világot szeretnénk látni és megvannak a feltételei, ne várjunk vele.

 

6. Nem nézted meg a kedvenc zenekarodat élőben

Ha még utazni sem kell hozzá egy másik városba, országba, akkor nincs az a pénz, ami nem érné meg azt az élményt, hogy házhoz jön a kedvenc együttesed és élőben átélheted a csodát. Hidd el egy életre szóló felejthetetlen élmény lesz!

 

7. Nem harcoltál az álmaidért

Fiatalon hatalmas álmaink vannak, sokszor még tanulunk is értük, aztán az első akadálynál feladjuk őket. Soha nem tudjuk meg, milyen lenne az életünk, ha az álmainkat élhetnénk.

 

8. Olyan kapcsolatban maradtál, amiben nem voltál boldog

Sokan a gyermekek miatt nem válnak, csak ha már felnőttek és kirepülnek a családi fészekből. Viszont  a gyerekek felnőtt fejjel azt mondják, jobb lett volna feszültség nélkül felnőni. Mindenki aki kilép egy rossz kapcsolatból, inkább azt mondja miért nem tettem már meg, sokkal előbb.

 

9. Nem töltöttél elég minőségi időt a családdal, barátokkal

A szeretteinkkel töltött idő véges. Vegyük ezt minden pillanatba számításba. Az emberek később mindig megbánják, hogy nem mutatták ki és nem mondták eleget, hogy “szeretlek”.

75 legszebb barátság idézetek

 

10. Nem értékelted a szépséget

Túl sok időt töltünk fiatalon, elégedetlenül azzal, hogy hogyan nézünk ki. De az igazság az, hogy akkor voltunk a legszebbek. Mikor régi fényképeket nézzünk, azt mondjuk, milyen jól néztünk ki, de a jelenben nem értékeltük ezt.

Az önbizalom erősítésének 13 technikája

 

11. Nem fogadtad meg a szüleid tanácsát

A szülői tanácsokat fiatal korunkban nem akarjuk meghallani, de bosszantó igazság, mikor érett fejjel rájövünk, hogy a legnagyobb része igaz volt.

 

12. Aggódtál mindenen

A legtöbb dolog az életünk során, amelyen aggódunk, soha nem következik be. Érted? Soha! Vagyis az aggódás a legtöbb esetben teljesen felesleges.

Az aggodalom legyőzésének 8 módja

 

13. Nem segítettél eleget

Életünk vége felé haladva, ha kihagytunk segítségnyújtást, önkéntes munkát, pedig megtehettük volna, sajnálni fogjuk és szomorúvá tesz minket. Hiszen a világot mi is szebbé tehettük volna.

 

14. Nem játszottál eleget a gyerekeiddel

A gyerekek alapszükséglete, hogy játsszon, hiszen akkor tanul és fejlődik. Mikor a tinédzser gyermekünk csukott ajtajába ütközünk, csalódottak leszünk, hogy miért nem játszottunk vele eleget, munkára, fáradtságra hivatkozva.

A kamaszkor egy lázadó tinédzser szemével

 

15. Túl sokat adtál mások véleményére

Pár év múlva, nem is emlékszünk az emberek nagy többségére, akiknek a véleménye miatt valamikor aggódtunk.

 

16. Nem kockáztattál

Féltünk mindentől, nem mertünk belevágni nagy dolgokba. Ha visszatekintünk, nem értjük mitől féltünk?

 

17. Nem beszélgettél eleget a nagyszüleiddel

Legtöbbször túl későn vesszük észre, milyen pozitív erőforrás egy nagyszülő. Hatalmas élettapasztalatuk van, a legnehezebb században éltek és bölcsességük határtalan. Mindenre tudják a választ, de csak akkor, ha még időben kérdezzük őket…

 

18. Nem tanultál eleget

Fiatal korunkban ritkán szentelünk nagy jelentőséget a tanulásnak. Kötelező rossznak tekintjük. Pedig ott az iskolapadban határozzuk meg és dől el, hogy milyen lesz a későbbi életünk.

 

19. Nem vigyáztál eléggé az egészségedre

Életünk csúcsán túl sok időt töltöttünk a kanapén. Ahogy idősödünk, rájövünk, hogy nem tettünk meg mindent a testünk egészsége érdekében, de akkor már visszafordíthatatlan lesz a változás.

 

20. Nem gyakoroltad a hálát hamarabb

Fiatal korban nehéz meglátni, de később világossá válik, hogy az életünk minden egyes pillanata egy csoda. Akár hétköznapi, akár egy különleges pillanat, mindenképpen egy olyan ajándék, amelyért hihetetlenül szerencsések vagyunk.

 

Ha tetszett ez az írás szeretettel várunk a Rózsaszín szemüveg facebook oldalon is, ahol napi, pozitív megerősítéseket találsz.

Ha pedig az ásványkarkötők pozitív hatásaival ismerkednél, arra is van lehetőséged.

Kapcsolódó írás:

10 dolog amit a boldog emberek csinálnak

A karma 12 törvénye, amely átírja az életedet

10 jel, hogy a spirituális ébredés küszöbén állsz

forrás

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Reddit
Twitter