Nem tudsz boldog lenni, mert túl sok társadalmi elvárásnak szeretnél megfelelni. Az emberi kapcsolataink meghatározzák az egész életünket. Azt mondják a körülötted élő, 5 legfontosabb embernek a tükörképe vagy.
Nézz bele a tükörbe. Mit látsz? Meg vagy elégedve vele?
Ha boldogtalan vagy sokszor az itt felsorolt dolgok gátolnak meg benne és meg fogsz lepődni, milyen apróságokon múlik a boldogságod.

Nem tudsz boldog lenni, mert…

1. Tökéletességre törekszel
Akár a magad elvárására, akár a társadalom elvárásának szeretnél megfelelni, nem tudsz boldog lenni, mert ez hiú ábránd lenne. Tökéletesség nem létezik, ne kergessük mi sem, ezt a madarat és máris megnyugszik a lelkünk és megtalál a boldogság is.

2. Összehasonlítjuk magunkat másokkal
Mindenkinek vannak erényei és gyengeségei. Senki sem jobb a másik embernél. Akinél csak jobbnak kell lenned az az ember aki tegnap voltál!

A sikeres ember 12 legjobb szokása

3. Ha haragot tartasz, szintén nem tudsz boldog lenni
A harag nem más, mint magunkat büntetjük más hülyesége miatt. Ne hagyjuk, hogy ezek a negatív energiák megmérgezzék a lelkünket, hiszen a haragunk amit valaki felé küldünk, visszajön hozzánk. A mi gondolatainkban léteznek csak, akinek szánjuk ahhoz el sem jut. Ne legyen a haragod a boldogság ellensége.

4. Ha nincs igazi barátod, akkor sem tudsz igazán boldog lenni
Az embereknek alapszükséglet, hogy valakik számára fontosak legyenek. Ha van barátod akire mindig számíthatsz, aki mindig melletted áll, már nem vagy egyedül, ebben az embertelen világban. Hihetetlen nagy erő és energia rejlik, egy igaz és őszinte barátságban. Ha megtalálod, a boldogság azonnal a szíved és a lelked állandó lakója lesz.

Az igazi barátság 30 biztos jellemzője

5. Mások gondolataival törődsz
Ha azon jár mindig az agyad, más mit gondolhat rólad, akkor nem tudsz boldog lenni, mert csak a megfelelési kényszerre koncentrálsz. Elhiszed, hogy az emberek nem is gondolnak rád? Fájó de igaz! Az emberek nem. De a barátok, családod, közeli hozzátartozóid igen, de ők meg úgy szeretnek téged ahogy vagy!

6. Ha a múlton rágódsz, nem tudsz boldog lenni

A múltunkon nem tudunk változtatni, bármennyire fájdalmas is. Hidd el sokat fejlődtél, a múltad nehéz napjaiból, el kell engedni, mert csak akkor tudunk a boldog, reményekkel teli jövőbe tekinteni.

A lelki terhek és hogyan szabaduljunk meg tőlük

7. Ha negatív emberekkel vagy körülvéve
Nem tudsz boldog lenni, ha olyan emberekkel vagy körülvéve akik mindig visszahúznak, mert te sem tudsz fejlődni, feltöltődni. Ezek az emberek lemerítenek és ha úgy érzed, nem kapsz tőlük semmit, csak adsz, akkor megálltál a fejlődésben.

8. Nincs “én” időd, akkor sem tudsz boldog lenni
Amikor kicsit befelé fordulhatsz. Amikor teljesen egyedül vagy. Hogy mentálisan erősek maradjunk fontos, hogy szakítsunk erre időt. Nem kell lótusz ülés. Nem kell jógamatrac. Napi 10-20 perc, lassú légzés, akár egy parkba a padon, vagy az íróasztal mellet és kiürül az elménk.  Ha mentálisan erősek vagyunk, akkor a boldogság is mellénk ül a padon.

A hobbi 10 testi és lelki pozitív hatása

9. Ha magányos vagy, nem fogsz tudni boldog lenni

A magánnyal, együtt jár az az érzés, én nem kellek senkinek, tehát én egy nagy senki vagyok. Ne hagyjuk magunkat, menjünk ismerkedni, barátkozni, legyünk nyitottak az emberi kapcsolatokra. Egy nagyon megdöbbentő halálozási statisztikában kimutatták, hogy a magányos emberek halálozása, megegyezik egy láncdohányos, a cigaretta miatti korai halálozásával. 

10. Nem szereted magadat eléggé
Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor azt sem várhatod el, hogy más szeressen téged. Fogadd el magad a hibáiddal együtt, van egy csomó értékes tulajdonságod, mert mindenkinek van és arra építs. Ha látnád a médiából hömpölygő modellek testét, Photoshop nélkül, meglepődnél, hogy ők sem tökéletesek.

Az önbizalom erősítésének 13 technikája

11. Ha áldozati bárány vagy, szintén nem tudsz boldog lenni
Vannak emberek akik az áldozati bárány szerepükben egész életükben benne vannak. Így soha sem boldogok. Úgy gondolják ez valamiért így alakult és ebből nincs kiút. Pedig csak egyszer kell nemet mondani és már nem vagy áldozat.

Egy életünk van, nincs rajta ismétlés gomb! Hozzuk ki belőle, a maximumot, ne érjük be kevesebbel és sokkal boldogabbak leszünk!

Csatlakozz a Rózsaszín szemüveg facebook csoportunkhoz is, ahol pozitív gondolatokról, mindig friss információkat találsz és az Instagram-on is követhetsz minket.