Szerelmi bánat ellen 10 hatásos lélekbalzsam

szerelmi bánat ellen 10 hatásos lélekbalzsam

Szerelmi bánat ellen, 10 hatásos lélekbalzsam


A szerelmi bánat fogalmát minden ember legalább egyszer, biztos hogy megismeri életében. Aki nem csalódott még a szerelemben, az nem is tud őszintén szeretni. Hiszen egy pofon után tudjuk igazán értékelni a másikat, mert megtapasztaltuk, hogy minden mulandó és ezért sokkal tisztábban is tudunk majd adni és elfogadni. A szerelmi csalódás feldolgozása, egy nagyon fájdalmas és hosszúnak tűnő időszak. A szerelmi bánat ellen, ezzel a 10 lélekgyógyírral, talán enyhíteni tudjuk a fájdalmunkat.

A szerelmi bánat ellen 10 lélekbalzsam, ami tuti, hogy segít


1. Éld át a fájdalmadat

Ha megéled a szenvedésedet, utána könnyebben el tudod engedni a fájdalmadat. Nyugodtan sajnáld magad, sírj, hallgass szomorú zenét, nézzél szerelmes filmeket. Majszolj csokit! Ez jár neked, az sem baj, ha hízol 2 kilót! Nyugi majd később boldogan leadod. Most csak szomorkodj. Szenvedj! Az intenzív fájdalom megélése után, végül megkönnyebbülsz és megtisztulsz. Megerősödve felemelkedsz, de előtte kicsit, bele kell halnod!

A lelki terhek és hogyan szabaduljunk meg tőlük

2. Engedj meg magadnak egy kis fantáziálást az ex-ről

A szerelmi bánat kellős közepén, nyugodtan éld át gondolatban, az ex-szel, a múlt szép pillanatait. Ha azt mondod nem gondolok rá, úgyis azt eredményezi, hogy azonnal rágondolsz. Mint ahogy az, 1980-as híres kísérlet is bizonyítja. Egy pszichológiai tanulmányban arra kérték a résztvevőket, hogy bármire gondolhatnak, csak ne gondoljanak egy fehér elefántra. Persze, hogy mindenki azonnal elképzelte a fehér elefántot, vagyis rá gondolt. Tehát ez neked sem sikerülne az ex-szel, úgyhogy nyugodtan gondolj csak rá.
Az igazi férfi 10 imádnivaló tulajdonsága

3. Sírj és nevess

A sírás megtisztít és hatalmas megkönnyebbülést okoz. Ezért nem mindegy, hogy a feszültségünket, ki tudjuk adni, vagy hordozzuk magunkba tovább. A könnyeknek gyógyító ereje van. Egy biokémikus kutatócsoport, élükön William Frey, 15 éven keresztül dokumentálta a sírás hatását. Megállapították, hogy az érzelmi könnyek, mérgező melléktermékeket tartalmaznak. A sírás következtében eltávolodnak ezek a mérgező anyagok és enyhül az érzelmi stressz. A nevetés pozitív hatásáról, pedig már sokat tudunk, de egy másik blogbejegyzésünkben többet olvashatsz róla.

4. Jó és rossz lista készítése

Erre a két listára olyan dolgokat írjunk, ami segít elengedni, és a másikra, ami csak hátráltat ebben.
A rossz dolgok listájára, például:
-nem nézem meg a facebook oldalát, mert ha az új barátnővel posztolt egy boldog képet, az nekünk még tőr a szívünkbe,
-nem hívom a haverjait telefonon, hogy na, mi van vele?
A jó dolgok listájára, kerüljön például:
-kitörölni az összes régi üzenetét,
-a tőle kapott nyakláncot, elajándékozhatjuk, vagy eladhatjuk és új csodás dolgokat vehetünk rajta,
-olyan barátokkal találkozzunk, akik nem ismerték az ex-et, így biztos nem fog szóba kerülni és ezzel fölösleges fájdalmat okozni..

10 egyszerű dolog amitől bizonyítottan boldogabb leszel

5. Élvezd újra a függetlenségedet

Ahelyett, hogy egy új kapcsolatba elhamarkodottan, vetnéd bele magad, vagy a régi ex visszaszerzésén gondolkoznál, inkább kovácsolj előnyt az egyedüllétből. Nagyon nehéz elengedni a másikat, de hidd el azért szeretted, mert tudtad, hogy szeret. Most már nem szeret, tehát nincs is semmi szeretni való benne! Élvezd, hogy újra, azt csinálsz amit akarsz. Ha egész nap ágyban maradnál, és filmeket néznél, tedd azt, most senkivel sem kell megosztanod a távirányítót. Rövid távon ennek is megvan az előnye, tehát élvezd!

6. Írd össze az erősségeidet

Ha elkezded leírni, milyen jó tulajdonságaid vannak, rá fogsz jönni, hogy te még, a szerelmi bánat kellős közepén is, egy nagyon értékes ember vagy! Az erősségeid elolvasása fog erőt adni, hogy könnyebb legyen. Ezzel nőni fog az önbecsülésed is, amire valljuk be, egy szerelmi csalódás után nagy szüksége van mindenkinek. Az önbizalom erősítéséről itt többet olvashatsz.

7. Segítsünk valaki másnak, aki nagyobb bajban van

A szerelmi bánat együtt jár a szomorúsággal, minden gondolatunk a lelki fájdalmunk. Viszont ha beszélgetünk valakivel másról, akkor addig sem gondolunk a problémánkra. Ha pedig valakinek nagy szüksége van ránk, mert neki is van egy bánata, azzal, hogy biztatjuk őt, hihetetlen erőt fogunk a segítésnyújtásunk öröméből kapni..

15 fantasztikus meglepetés, ami nem kerül semmibe

8. Fáraszd ki magad

Szó szerint merítsd le az energiaraktáradat. Menj el futni, úszni, jógázni, mindegy csak fáradj el fizikailag. A testmozgás közben endorfin hormon szabadul fel, ami tudjuk boldogsághormon. Nemcsak a hangulatunk lesz jobb, hanem növeli az önbizalmunkat is, amire most nagy szükségünk van. Még van más haszna is leadjuk azt a 2 kilót is amit a csokievéssel felszedtünk. Ráadásul, ha meglát minket eszi majd a sárga irigység is, hogy milyen jól nézünk ki. Elég sok legyet ütünk egy csapásra. Egyértelműen megéri, nem?
Ha még mindig nem győztelek meg, akkor olvasd el a testedzés 10 ellenállhatatlan hatásáról szóló írásunkat is.

9. Építs új kapcsolatokat

A régi közös barátok, mindig rá fognak emlékeztetni. Nem beszélve arról, hogy akaratlanul is szóba kerülhet az ex, ami mindig visszaránt a keserű múltba. Ezért keressünk új kapcsolatokat, nézzünk új hobbit magunknak. Szerelmi bánat ellen a legjobb amit tehetünk, egy tánctanfolyam, ellátogatunk egy könyvtárba, vagy beiratkozunk, egy kézműves tanfolyamra. Új hely, új emberek, és ezáltal új barátságok, sőt új szerelmek is születhetnek.
Az új hobbi pedig szintén jót tesz a testnek és a léleknek is.

10. A remény most a legjobb barátod

Bocsássunk meg az ex-nek és engedjük el végleg. Higgyünk magunkban, hogy vár ránk egy jobb élet. Egy szebb és boldogabb jövő. Ha most még fáj is, bíznunk kell benne, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Bármikor eljöhet az új hercegünk, akit átölelhetünk és mellette már eszünkbe sem jut az ex. Sőt mosolyogni fogunk, hogy minek ejtettünk, egy csepp könnyet is érte, mikor a jelenlegi szerelmünknek, még az árnyékában sem ér.

Higgyük el, ez a szerelmi bánat, egy fontos állomása a jellemfejlődésünknek. Most válunk jobb, tapasztaltabb, erősebb emberré, amiért a következő kapcsolatunkban nagyon hálásak leszünk.


Rózsaszín szemüveg facebook oldalán is tartsd velünk az iramot, mert ott is van friss szeretetmorzsa.

Ha pedig más közösségi médiában is találkoznál, írásainkkal, pozitív gondolatainkkal, akkor azt, itt megteheted:

Intagram – Rózsaszín szemüveg

Pinterest – Rózsaszín szemüveg

Forrás: PsychCentral

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Reddit
Twitter